söndag 17 maj 2015

Så gott!

I julklapp fick vi ett presentkort på Hötorgshallen av Lars. Igår åkte vi in till stan och handlade lite härliga råvaror och på kvällen blev det en festmåltid.

Till varmrätt åt vi hängmörad biff enligt det här receptet. Det bästa var att jag lyckades få till stekgraden så att det blev perfekt rött inuti. Det kan vara lite lurigt annars, tycker jag. Lätt att man steker det för mycket. Det var en väldigt god “röra” till av sötpotatis, champinjoner, knaperstekt sidfläsk och lök.

Grillad hängmörad biff med ungsbakad sötpotatis och svamp och balsamaioli Receptbild - Allt om Mat

(Bild: Allt om mat)

Senare på kvällen när barnen somnat åt vi carpaccio. Vi improviserade lite och hade på olivolja, rostade pinjenötter, bakade småtomater, parmesanost och ruccola.

DSC_0024

Så roligt att laga till en lite lyxigare middag hemma lite utan anledning bara för oss.

Inga kommentarer: