onsdag 19 januari 2011

Matkassen, dag 2

Idag blev det lammfärskebab i pitabröd. Rätten var lite krånglig att tillaga med många moment och tre-fyra olika skålar på gång samtidigt. Helt ok vid en festligare rätt på helgen, men lite tidskrävande på vardagen om man dessutom har fyra små pilliga händer överallt omkring sig… Dessutom stod det i receptet att köttfärsspätten skulle bakas i ugnen i 12 minuter, men de behövde vara inne i minst 20 minuter innan de var färdiga.

Men det var en kul rätt, med bra smaker och många goda tillbehör! Barnen tyckte om den och jag tyckte den var helt ok. Rätten får 3 av 5!

En positiv sak med det här konceptet är att man hela tiden har färska grönsaker hemma och det blir någon form av sallad till varje rätt, något som jag är lite dålig på annars.

101022 024

Lammfärskebab med pitabröd, tomatsalsa, matlagningsyoghurt och en sallad.

Igår var farfar Lars här och firade Ellen och Marcus lite i efterskott. Ellen fick en söt docka som barnen gemensamt beslutat skall heta Linus-Ida. Det roliga var att Linus-Ida hade på sig en precis likadan klänning som Ellen!

101022 018

Inga kommentarer: