söndag 4 oktober 2009

Till sjöss!

Idag har vi varit på en härlig utflykt i skärgården! Alfred fick hjälpa till att packa sin ryggsäck i morse med russin, äpple och sina två bästa böcker!

Vi åkte Waxholmsbåten från Strömkajen tillsammans med Pontus, Anna, Agnes och Anton. Efter två timmar gick vi iland på Grinda där vi åt en fantastiskt god lunch på Grinda Wärdshus. Sedan hade vi även tid att ströva runt lite på ön och titta på alla fina djur som gick och betade. Tyvärr kom en riktig regnskur när vi väntade på båten, men vi klarade oss ganska bra.

Det var en skön dag i friska luften! När man är utomhus en hel dag, särskilt vid havet, blir man (eller jag, i alla fall) väldigt trött. På båten på väg hem skulle jag lätt kunna somnat. Men det är ju inte så lätt med två små illbattingar att hålla reda på! Men även de har nog känt av havsluften, för de verkade rätt trötta båda och sover, eller håller på att somna, redan!

Först åkte vi buss. Det var spännande, särskilt när det sa “psssscccchhhh” när dörrarna öppnades och stängdes.

001

Sen åkte vi båt…

004

…och åt lunch på Grinda Wärdshus.

008

Humöret på topp trots regnskuren. Både Alfred och Ellen har varit jätteduktiga hela dagen och på väldigt gott humör!

013

Grindas tjur!

015

När vi kom hem tittade Rebecca och Josefin upp en stund och Ellen fick dessa fina vantar av Rebecca som hon virkat! Så gulligt!

IMG_3965

Inga kommentarer: