måndag 3 mars 2008

Hopp hopp!

kungälv 020

Idag köpte vi en hoppgunga på en annons på blocket. Den fanns i Hammarby Sjöstad, så den var bara en promenad bort... Alfred gillade den med en gång! Han skrattade högt flera gånger. Så nu ser jag fram emot att kanske kunna tömma diskmaskinen eller äta lunch medan Alfred har kul på sitt håll... ;-)

I morse var vi på BVC på sexmånaderskontroll. En läkare undersökte Alfred och han fick väl godkänt :-)

Därefter åkte vi till Anna och Iris och åt lunch med dem. Jättetrevligt som vanligt! Vi konstaterade båda att man ändrat en hel del uppfattningar sen man blev mamma... T.ex. så kunde jag bli irriterad på föräldrar som inte kunde föra en hel diskussion utan hela tiden avbröt sig för att de var tvungna att göra någonting med barnet. Detta var alltså BA (Before Alfred) - nu har jag en lite annan uppfattning! Man har liksom blivit van vid att tala i halva meningar och göra långa uppehåll i diskussionen för att sedan ta vid där man slutade efter en amningspaus/blöjbyte/tröstning eller vad det nu kan vara... På ett sätt är det väldigt skönt att en annan liten människa betyder så mycket för en att hans behov hela tiden går först. Det är liksom ingenting man ens reflekterar över. Men ibland kan jag faktiskt längta efter att ha ett intressant samtal med andra vuxna människor där man kan lyssna och tala tills man är färdig!

Här kommer ett litet bildklipp på hur glad Alfred var i hoppgungan. Han har inte riktigt lärt sig att ta spjärn med benen så att det blir ett riktigt hopp, men det kommer nog snart.


Inga kommentarer: