tisdag 7 augusti 2007

Renovering

Tillsammans med Åsa och Håkan planerade vi i våras för en enklare renovering på övervåningen på Rörtången. I en första etapp skulle den omfatta utbyggnad och uppfräschning av badrummet. Vi bestämde att Mackan och pappa skulle hjälpas åt under Marcus två semesterveckor och att Håkan och pappa skulle ta vid till hösten...

... Någon enklare renovering blev det nu inte. Tankegångarna och resonemangen gick väl snarare så här: "Men när vi river det här golvet är det ju lika enkelt att ta köksgolvet också", "Nu har vi ju ändå börjat riva den här delen av väggen, då är det ju lika bra att ta resten också på en gång" o.s.v.

Mamma och jag skötte markservicen och en dag när vi kom upp för att säga att maten var klar fick vi beskedet att "nu kan vi tänka fritt, ingenting behöver vara där vi har tänk innan att det skall vara"... Så det satte lite griller i huvudet på oss men nu har vi tillsammans kommit på en planlösning som nog blir kanonbra! Vi kommer få ett barnrum, ett fräscht nytt kök med diskmaskin, ett badrum med dusch och tvättmaskin och så ett sovloft!!! Mycket jobb ligger framför oss, men våra killar är ju som tur är väldigt händiga och duktiga! Ser fram emot nästa sommar när vi kan bo där även om det inte kommer att vara helt färdigt.



Här fanns det fortfarande en dörr att kika in genom och ett golv att stå på...
















Här är golvet rivet. I tre nätter bodde vi ändå här. Det var lite läskigt med de nattliga toabesöken då man fick balansera på reglarna i mörkret...

























Här är innerväggen borta, även dörren och en del av ytterväggen. Vi flyttade till Kungälv...








Mycket skräp blev det...








Här har återuppbyggnadsarbetet börjat. Innan vi lämnade var dörren och ett nytt fönster uppe och början till en ny vägg. Men jag är lite för dålig på att ta kort - ska bättra mig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Så härligt roligt att följa din graviditet så här på nätet (eftersom vi inte ses......)!

Må så gott och hoppas vi kan synas efter bebisen är född!
Kram, Lotta med famij

Lisa sa...

Vad kul att du tittar! Ja, typiskt att vi inte hunnit ses nåt, men det måste vi försöka göra snart!!! Kramar till er!