söndag 26 augusti 2007

Stockholm by bike

Jag prenumererar på veckobrev från "vardguiden.se" där de beskriver bebisens utveckling vecka för vecka. Informationen är uppdelad i tre delar; bebisen, mamma, pappa/partner. I går morse fick jag sista brevet, vecka 40+. Under pappa/partner läste jag högt för Marcus: "Inget är som väntans tider. Försök hjälpa din partner att fördriva tiden." Detta resulterade i att vi bestämde oss för att göra en cykeltur. Vädret var jättefint!







Cyklarna är färdigpumpade och vi startar i Hammarby Sjöstad.







Vi cyklade längs Årstaviken. Här pausar vi på en bänk och har utsikt över Södersjukhuset där vi förhoppningsvis snart kommer tillbringa några dygn...









Här ett solstopp vid Liljeholmen där de byggt en ny häftig brygga.
Det var en härlig sommardag!



Vi cyklade över Liljeholmsbron till Södermalm och sedan till Långholmen. Det visade sig vara "Långholmens dag" med en hel del events och guidade turer. Jag visste inte att det var fängelse på Långholmen ända in på 1970-talet!

Här tar vi en välförtjänt fika...






... när plötsligt Bellman och Ulla Winbladh kommer spatserandes.



Sedan cyklade vi längs Söder Mälarstrand och Stadsgårdskajen till Danvikstull för att sedan ta båten hem till Hammarby Sjöstad igen. Det hela blev en tur på över en mil! Ändå hände ingenting inatt...


Kvällen avslutades med ett biobesök på Filmstaden Söder där vi såg "This is England" (http://www.svd.se/dynamiskt/rec_film/did_16725133.asp). En jättebra film om en tolvårig engelsk kille som förlorat sin pappa och som blev mobbad i skolan. Han börjar snacka med ett skinheadgäng och för första gången blir han sedd och uppskattad och känner sig såklart smickrad. Den var väldigt bra, men otäck då man kan förstå hur lätt det är för vilsna ungdomar att hamna i "fel" gäng när de känner att de för första gången tillhör en grupp.

Filmen får LLLL*

Inga kommentarer: