söndag 1 januari 2012

3 x jul!

Nu är vi hemma igen efter härligt julfirande på tre olika ställen. Vi började med “lilla julafton” hos farmor och Eric på Tyresö. Därefter åkte vi till Kungälv och på själva julafton var vi hos Åsa alla syskon med familjer och mamma och pappa. Sedan åkte vi vidare till Farfar Lars i Västervik och i fredags kom vi hem igen! Vi har haft det jättebra, och barnen har njutit och haft roligt, men de var nog lite snurriga av att bo på så många ställen, så för dem var det lite skönt att komma hem igen och upptäcka alla nya roliga julklappsleksaker i lugn och ro på hemmaplan.

På Tyresö. Alfred visar upp sitt nya fina pussel.

006

I Kungälv och ett kärt återseende med pelarborrmaskinen. Även Ellen visar stort intresse!

026

Alfred grejar med sin “matematikmaskin” som morfar byggt. En riktig hit!

028

Ida Ler

039

Det är mysigt att tillhöra en stor familj. Med bara de närmaste; syskon, syskonbarn och föräldrar, är vi sexton stycken!

043

Många julklappar blir det…

044

Alfred fick ärva kusin Jespers spindelmannenkostym som han växt ur. Och nu har han också ett par egna hörselkåpor som han ska ha när han är med och “sticksågar”.

066

Ellen upptagen med en spännande julklapp. Iklädd sin julklappsblus.

070

En dag åkte vi till aeroseum i Säve, den gamla flygflottiljen som nu är museum. Ett riktigt bra utflyktstips till alla föräldrar och barn! Ett sådant museum där det är tillåtet att trycka på knappar och prova och klättra. Kusin Jesper följde också med.

IMAG0395

Jesper är pilot i ett Draken-plan.

IMAG0398

Hemma hos farfar.

080

Alfred blev så glad för sin tröja med isbjörnar som farfar köpt på Svalbard.

097

Ellen byggjobbare.

103

Tre dagar bodde vi på Rörtången och det var väldigt mysigt och ombonat att komma dit. Det känns verkligen “hemma”!

Igår firade vi nyår här med Eric och Marianne. Marcus surfade upp en meny på nätet som blev hellyckad: örtbakad oxfilé med mandelpotatis- och kronärtskockspuré. Till det fick man strössel av sidfläsk och karamelliserade morötter.

Idag har jag börjat nya året med en joggingtur och ett litet träningspass med mina julklappshantlar. Får försöka sätta en trend för det nya året…

Jag har ambitionen att så småningom sätta ihop en lite årskrönika över 2011 här på bloggen, men det blir först om några dagar.

Till min lilla, men trogna, läsarskara önskar jag ett GOTT NYTT 2012! Hoppas det blir fantastiskt! Kram.

Inga kommentarer: