torsdag 25 februari 2010

Liljegränd

I söndags var vi ju på visning igen och vi tyckte om huset. Det var en seg och långdragen budgivning och jag pendlade mellan hopp och förtvivlan... Men i morse fick vi det glada beskedet att vi vunnit!!! Det var en helt overklig känsla, men jag kände mig genast friskare! Ville inte berätta för alla innan det var skrivet och klart, men i eftermiddags lämnade vi Alfred hos Eric på Tyresö, proppade mig full med alvedon och åkte till mäklarkontoret och skrev kontrakt! Så här flyttar vi in den 1:e juni:


Det är ett souterränghus med en liten balkong utanför köket, en liten uteplats på framsidan och en ganska avskild och privat uteplats på baksidan. Ska bli spännande att se till våren hur det ser ut under snön ;-)

Huset ligger i Trollbäcken i Tyresö och det är nära till två fina sjöar och Tyresta nationalpark.

Här på nedervåningen tänkte vi ha våra sovrum. Det är skönt att sova på samma plan när barnen är så små, så de kommer förmodligen få dela rum. Där det står "arbetsrum" är idag ett förråd.

Vi har inte riktigt bestämt oss för hur vi ska disponera "sovrummet" på övervåningen. Ett förslag är tv-rum, det är rätt skönt att inte möblera vardagsrummet efter tv:n. Men vi behöver också gästrum/arbetsrum/lekrum.

Köket är renoverat 2005 i en stil som vi gillar och vitvarorna är nya. Det känns ju skönt att slippa göra en stor köksrenovering...




Sovrummet/tv-rummet/lekrummet/arbetsrummet?


Vardagsrummet är inte så jättestort men väldigt ljust och luftigt och med utgång till altanen.

I sovrummen där nere har det bott två tonårspojkar och där tänker vi nog tapetsera och göra lite fint innan vi flyttar in. Har redan lite tapetidéer...

(Alla bilderna kommer från fastighetsbyrån Husman-Hagberg)

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Känner mig ganska risig faktiskt, ont i halsen och ont i huvudet. Ellen är något bättre idag, men väldigt hängig fortfarande... Och det är ju skönt att lägga sig tidigt och möblera huset i fantasin :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ett stort GRATTIS till husköpet familjen! Helghälsningar från oss - Malin och Elsa

Lisa sa...

Tack, Malin! Vad kul att ni fortfarande tittar in här ibland! Hoppas allt är bra med er. Kram

Anonym sa...

Stort grattis till huset!!!
Hoppas ni är friska igen.
Här är mycket snö och vatten nu- vatten som skall frysa till veckan. Välkomna ner till västra kusten. Ta det försiktigt!
Kram från Gun-Britt

Lisa sa...

Tack så mycket, Gun-Britt! Vad roligt att du läser här! Ja, vi får hoppas på bättre väglag när vi ska köra! Hoppas allt är bra med dig. Kram

Tobias Lindberg sa...

Grattis till husköpet! Vad kul! Hade vi bott kvar i Årsta havsbad så hade vi nästan blivit grannar ;)

Lisa sa...

Tack, Tobias!Ja, nu blir det ju en bit ;-) Trivs ni bra i ert nya? Hälsa familjen!