måndag 26 mars 2012

Nu ska det växa hoppas vi!

I helgen var vi på Blomsterlandet och köpte lite nya krukväxter samt frön som vi ska försöka driva upp i köksfönstret. Jag har varje år en idé och en dröm om en egen liten kryddodling. Resultaten har blivit lite olika, men i år känns det bra i magen så det blir nog mycket basilika, rosmarin, persilja och citronmeliss att skörda så småningom Blinkar

Barnen ville såklart vara med och plantera och de fick välja varsin fröpåse i affären. Viktigt att veta vilken kruka som är vems förstås!

005 (2)

003 (3)

Här kommer också två middagstips med goda middagar som vi gjort under veckan, båda är enkla och snabba, går på max en halvtimme.

Stekt fläskkotlett med ugnsgrillade grönsaker och en klick bearnaise. Sådana här grönsaker gör vi ofta, det är gott till mycket, framför allt till grillat på sommaren!

002 (4)

Idag provade jag nåt nytt som blev en riktig succé! Stekt lax som sedan fick koka i lite havregrädde och en skvätt pressad apelsin + salt och svartpeppar. Till det stekta sparrisar och sockerärter med apelsinklyftor. Lite riven parmesan på toppen var pricken över i:t. Barnen och Marcus fick quinoa till.

007 (2)

Igår hade vi en härlig dag på Tyresö. Det var ute-ätar-premiär. Så skönt!

Inga kommentarer: