onsdag 21 mars 2012

Lofsdalen fortsättning...

Tiden går fort när man har roligt och redan i morgon går bilen hemåt igen... Vi har haft fyra toppendagar här i Lofsdalen, det har varit bättre än vi någonsin vågat hoppas på!

Barnen har älskat skidåkningen, vi har haft underbart väder, vi har haft trevligt ihop med de andra familjerna som vi åker tillsammans med, ja allt har varit super helt enkelt! Det enda som känns fel är att vi inte bokade en hel vecka... Men nu vet vi att det funkar och nästa år blir det helt klart en vecka!

Idag lossnade skidåkningen helt för Alfred och han kan numera åka lift själv, svänga slalom och ploga. Vi åkte även några åk i en lång "vuxenbacke" och det gick jättebra! När det går för fort sätter han sig helt enkelt ner. "Det går också bra att bromsa så", säger han och det stämmer ju! Även Ellen har utvecklats jättemycket och har fått kläm på det här med att svänga. De har båda frågat om skidskola och det verkar kul. Vi får se hur det blir med det nästa år.

Här är gänget i Loffebacken. Den har vi åkt i några gånger nu...


















Mellanmål i solen i backen.



















Igår gjorde vi en jättehärlig utflykt på längdskidor. Vi packade matsäck, hyrde en dubbelpulka och skidade till "Solgropen". Där grillade vi korv och drack varm choklad. Barnen började med att åka på sina egna skidor, men sedan fick de åka pulka. Ellen gosade ner sig och hade riktigt mysigt!







































































































Varje dag har vi tagit en paus mitt på dagen för lunch och lite vila hemma i stugan. Då har Ellen själv hämtat nappen och gått och lagt sig i sin säng och sovit en stund. Så skönt!


















Igår hade vi middag här hemma i stugan med sex vuxna och fem barn. Då var det halabaloo... Barnen lekte "friidrott". Det gick till så att alla sprang så fort de kunde i korridoren fram och tillbaka. Till slut blev de så svettiga att de fick ta av sig nästan alla kläder.























Vi har delat stuga med Gustav, Kicki och deras lille Filip som är drygt ett halvår. Både Alfred och Ellen är väldigt förtjusta i honom och har frågat om inte han kan får vara deras "lillebror i fjällen". Särskilt Ellen har nog njutit av att inte vara minst för hon påpekar minst tio gånger om dagen att Filip ju är väldigt liten...

2 kommentarer:

Emelie sa...

Åh vad härligt ni verkar ha det! Jättekul att de små har fått kläm på skidåkningen. Tänk vad mycket tid vi spenderade i "vår" backe varje vinter - härliga tider!!!

Och underbara bidler på er alla - som vanligt!! =)
Kram Em

Anonym sa...

Tack, Emelie! Ja, i vår skidbacke hemma på Tveten fick vi mycket bra övning! Och sen bara springa hem och dricka varm choklad :-)

Kram Lisa