måndag 24 maj 2010

Äntligen!!!

Ja, nu har vi fått tillträde till vårt hus på Liljegränd! I fredags fick vi nycklarna och då kom också mamma och pappa upp. De har hjälpt oss hela helgen med målning, tapetsering, barnpassning och matlagning. I morgon åker de hem och då är det viktigaste klart, så då är det ”bara” att flytta in alla möbler och tretusen kartonger på lördag.

I lördags var det helt fantastiskt väder och Alfred och Ellen invigde den nya poolen som de fått. Det tog lite väl lång tid att fylla den med vatten, tyckte Alfred.

027

Vår tomt gränsar till allmänning. Det är toppen, ingen insyn och massa spännande platser att upptäcka och leka på! Alfred har redan varit uppe på “berget” flera gånger!

029

Här är vår uteplats med möbler som den tidigare ägaren lämnade kvar. Känns så lyxigt och skönt att äta middag ute på sin egen altan!

030

Här kan man ju för all del även ta en tupplur efter ett gott dagsverke…

035

Mamma kontrollerar att karlarna jobbar ordentligt…

003

… och det gjorde de! Vi tyckte inte att den ljusblå tapeten med svart bård var jättesnygg!

026

Här förbereds för tapetsering.

004Tjoff – upp på väggen!

005

Och resultatet blev så här fint. Ellen är väldigt förtjust i fåglarna och vill gå och titta på dem hela tiden.

018

Idag hann jag fixa lite också, målning och assistans vid tapetsering blev mitt jobb. Och sätta upp dörrfoder igen.

010Den här tapeten i hallen är vi väldigt nöjda med!        

019

Alfred vill också hjälpa till, såklart! Här skruvar han i några gångjärn som han såg pappa och morfar göra några minuter tidigare.

033

En trappgrind följde med i köpet och den är vi väldigt glada för! Men inte barnen…

037

När man inte har några möbler går det väldigt bra att mysa i en hörna av stolsdynor!

041Klockan är nästan tio på kvällen och Marcus är fortfarande där för att ta bort papp från golvet och dammsuga. Resten av veckan måste vi packa och iordningställa lägenheten här. På lördag flyttar vi och det är en hel del kvar att göra. Vågar inte riktigt tänka på det, men det ska bli väldigt skönt när det är klart.

Förresten har det blivit lite manfall vad gäller flytthjälp så om någon är ledig på lördag och har lust att käka lite paj och ha det trevligt på lördag kväll är ni hemskt välkomna. Ja, just det, ni får gärna hjälpa till att bära lite först ;-)

2 kommentarer:

Barfotsgatan sa...

Hej där!

Oj, vad spännande för er! Och vad härligt att få upp lite nya tapeter och fräscha upp med lite färg innan ni flyttar in! Då känns det ännu mer som ert eget!
Kram Anna

Anonym sa...

Åh vad fint det blir....Vad kul att följa i bilder. Ha det så härligt...och flytta inte med saker ni inte använt på 2 år....de kommer ALDRIG användas igen....säger en som renoverar källaren och VET....haha

syster