tisdag 26 januari 2010

Det där brödet

På begäran (åh, det var roligt att skriva!!!) kommer här receptet på brödet från förra inlägget.

Det har blivit populärt hos alla fyra i familjen! Men gör dubbel sats, 12 bitar räcker inte långt!

Först blev jag lite avskräckt när det stod “dag 1” och “dag 2”, men bli inte det, det är bara lite frön som ska ligga i blöt över natten.

OM ni bakar brödet så måste ni skriva en liten kommentar här och säga vad ni tyckte.

Fröbröd i kvadrat

Ca 12 bitar

1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl solrosfrön

½ dl krossade linfrön

5 dl vatten

50 g jäst

1 ½ msk honung

1 ½ tsk salt

ca 8 dl vetemjöl

Gör så här:

Dag 1: Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön och linfrön i en bunke. Häll över 2 dl av vattnet. Låt stå rumsvarmt över natten och svälla.

Dag 2: Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarm temperatur och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst och blanda i kross- och fröblandningen.

Tillsätt honungen och saltet och blanda sist ner vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg som får vila i bunken under bakduk i 45 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut till en rektangel och skär upp i 12 kvadratiska bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ställ att jäsa under bakduk i ca 15 minuter. grädda bullarna i ugnen i 12-15 minuter.

Receptet kommer från Matmagasinet som jag prenumererar på!

 

1 kommentar:

emma sa...

Tack söta du - lovar att återkomma och berätta hur resultatet blev!
kram