söndag 17 januari 2010

Ellen 1 år!

Det har vi firat med kalas i dagarna två! Födelsedagsbarnet själv har tagit det hela med ro, men hon har nog förstått att det varit någonting speciellt. Hon har ju fått tårta, blivit sjungen för och fått öppna massa paket!

IMG_4642

Brorsan hjälpte förstås gärna till med den detaljen…

IMG_4631

Det känns häftigt att Ellen redan är ett år. Året har gått fort och man blir ju lite lätt nostalgisk när man tänker tillbaks på den här dagen för ett år sedan! Jag tänker också på en pappa som jag träffade på öppna förskolan för ett tag sedan. Han hade två barn lika tätt som Ellen och Alfred och han sa “första året var jättejobbigt, men nu är det nog enklare än med ett barn, de har så mycket glädje av varandra”. Hans barn var två och tre och ett halvt.

Annars har vi ju kommit in i vår nya rytm med att “dela” på veckorna. Jag tycker det är jättekul att jobba! Och det är jättemysigt att vara hemma i två dagar. Kan faktiskt inte tänka mig ett bättre upplägg just nu!

Ibland på jobbet får jag små gulliga meddelanden med bilder från Marcus och barnen. Som den här häromdagen, när de var ute och åkte pulka. Då längtar jag hem lite!

DSC00105

Förra helgen var det säsongsstart för Marcus vad gäller långfärdsskridskoåkning. Han och Fredrik åkte på Svartlögafjärden norr om Stockholm och det var lite varierad kvalitet på isen, men ganska bra.

DSC00119

Så här fint är det i Tantolunden vid Alfreds lekis på morgnarna!

DSC00128 I morgon ska jag och Ellen äta hotellfrukost. Jag jobbar egentligen inte måndagar, men mitt arbetslag ska ha möte på Scandic Hotel och de frågade om Ellen och jag ville komma och det vill vi ju gärna! Sen blir det ettårskontroll med spruta på BVC.    

Idag har vi faktiskt också varit och tittat på ett hus. Det är ju vårt mål, att vi ska bli med hus under 2010. Just det här insåg vi att vi inte är seriöst intresserade av, men det känns jättekul att vara ute och titta och få lite koll på marknaden!

2 kommentarer:

Maria sa...

Grattis igen Ellen!
Vad kul att ni börjat leta hus. Det är ju en djungel där ute så bra att ni sätter er in i marknaden i tid. Hoppas ni hittar ert drömhus!

Åsa sa...

Hej syster! Nu har t o m jag hajat hur man kan blogga från mobilen....men det tog ett par timmar framför datorn då min blogg och telefonen inte var så kompatibla .... eller var det jag som inte var så kompatibel...Haha

Kul att följa er och det är läskigt att se hur fort barnen växer...Idag har jag pratat hemligheter med din man...Hopps vi sessnart, kramar från Faster C-kupa