måndag 3 augusti 2009

Segling

I början av juli lånade vi mammas och pappas segelbåt och stack ut på sjön! Vi hade ganska låga förväntningar efter en provsegling några dagar innan då båda barnen bara var ledsna… Men vi bestämde oss för att testa och tänkte att om det inte funkar så går vi hem igen. Vi blev positivt överraskade! Vi var ute sex nätter och hade det jättebra! Barnen trivdes bra ombord och sov så gott. Vi gjorde ganska korta dagsetapper på ca två timmar då barnen sov och sen upptäckte vi olika hamnar och öar. De sista dagarna öppnade sig himlen och regnet öste ner! Då blev det lite jobbigt så mamma och pappa kom upp med vår bil till Lysekil. Mamma, jag och barnen åkte bil hem och killarna hade en dags tuff segling i regn och blåst…

Så här blev vår rutt:

  • Rörtången – Dyrön
  • Dyrön – Skärhamn
  • Skärhamn – Mollösund
  • Mollösund – Gullholmen
  • Gullholmen - Lysekil

Alfred trivdes jättebra i sin cykelsits bak i båten. Han kände sig trygg där och hade koll över vad som hände. Han brukade dock alltid somna efter ca 10 minuter i stolen och då var det bara att bära ner honom till hans koj.

139

Ellen hoppade lite i sin gunga nere i båten. Kul!

144

Ibland är det skönt att bara sitta och tänka efter lite… (I två sekunder)

146

Skärhamn. Det var något slags event för gamla fartyg och skutor när vi var där så vi såg säkert över hundra fina gamla skepp!

177

Syskongos!

192

Vid Mollösunds fyr.

198

220

224

Skipper!

231

På Gullholmen kom regnet! Ulrika och hennes familj hyrde stuga där en vecka så vi umgicks en del med dem och fick lunch inne i ett torrt hus!

234

I Lysekil besökte vi Havets Hus. Där kan man lära sig massor om livet och växtligheten i Gullmarsfjorden och haven utanför västkusten. Det fanns stora akvarier med ålar, makrillar, hajar, rockor, humrar m.m. Alfred och vi andra tyckte att det var väldigt spännande!

259

Vi fick besök av min arbetskamrat Malin och hennes Johan. Det var första gången de var på västkusten och när vi pratade om det innan så tänkte jag mig hur vi skulle sitta på en klippa nära båten och äta räkor och dricka vitt vin och titta på den vackra utsikten. Istället blev det ett snabbt besök på en restaurang i Lysekil. Regnet öste ner utanför rutan och man såg knappt tio meter. Sedan blev det språngmarsch i regnet till båten för en kopp kaffe… Hoppas att de inte blev avskräckta utan att de kommer ge västkusten en andra chans!

268

Inga kommentarer: