söndag 1 juli 2012

Små utflykter

Marcus jobbar fortfarande, i några dagar till. Men barnen och jag har ju haft sommarlov i snart två veckor och vi har haft det mysigt! Legat i sängen länge på morgnarna, ätit frukost i pyjamas och gjort några små utflykter.

En dag åkte vi till Kaatach Lekland här i Tyresö där man kan köra bil, båt, klättra, leka med dockor m.m. Passade väldigt bra då det var en regnig dag!

DSC_0035

DSC_0038

Carl Alfred på Karl-Alfred.

DSC_0047

En annan dag åkte vi buss och tunnelbana (bara det ett äventyr för de här lantisungarna…) till Spårvägsmuséet på Södermalm. Där hängde vi mycket då barnen var små och vi bodde i Hammarby Sjöstad, det var bara att ta båten över. Ett kärt återseende tillsammans med Christer och pojkarna.

DSC_0065

DSC_0068

Bad vid Albysjön en dag. Vi hamnade mitt i inspelningen av “Sunes Grekland” och kunde varit med som statister, men jag fegade ur…

DSC_0070

Högst upp i kranen stod en man och sprutade vatten, det skulle väl regna i filmen.

DSC_0073

Efter det glass och lite ärenden i Tyresö Centrum.

DSC_0076

Igår var Marcus och barnen vid Barnsjön och fångade grodyngel. De börjar bli stora och se ut som riktiga grodor nu.

DSC_0005

DSC_0009

DSC_0011

DSC_0015

Idag har vi varit på Tyresö och fortsatt med växthuset. Det blir jättefint nu när vi börjar få på glasen. Vi hoppas att få det helt färdigt i veckan som kommer.

DSC_0080

DSC_0081

Avslutning på helgen med grillmiddag på vår altan.

DSC_0082

Alfred intresserar sig för bokstäver och häromdagen skrev han “häst” helt själv genom att fundera på hur det låter. Roligt tycker jag, då jag alltid tyckt om att skriva!

DSC_0078

I morgon åker barnen och jag till ett vandrarhem i närheten av Flen. På tisdagen skall vi gå sagostigen. Det verkar väldigt mysigt!

Marcus jobbar halva veckan, sen är det semester för hela familjen och då väntar fjällen, Vimmerby och Rörtången! Hur mysigt det än är att vara ledig tillsammans med barnen så blir det lite trist att inte ha någon annan vuxen att prata med på dagarna. Allt handlar om barnens behov. Alla kompisar jobbar fortfarande, eller så har de åkt iväg på semester. Så det ska bli skönt att vara två lediga vuxna snart!

Inga kommentarer: