fredag 1 juni 2012

Livrustkammaren

Idag var jag och barnen tillsammans med min kompis Christina och hennes tre barn på livrustkammaren vid slottet. Det var jättekul och passade jättebra för barn i våra barns ålder. Det fanns två rum speciellt för barn där de fick provsitta kungens vagn, prova prinsess- och riddarkläder, läsa m.m.


Dessutom fanns en jätterolig aktivitet för barn. Man kunde hämta ut ett paket i receptionen och leta efter slottsmöss som gömde sig här och var i den ordinarie utställningen. Då man hittade en mus kunde man läsa något intressant i ett häfte som följde med, t.ex. om något spännande föremål, en rustning eller en vacker kröningsklänning. Och så fanns det ett helt skrin där barnen fick leta ledtrådar som hängde samman med det man läst. Barnen var väldigt engagerade!
Första veckan som ensamstående har gått jättebra! Och ikväll kommer mamma och pappa och ska vara här i några dagar. Ska bli skönt att få lite vuxensällskap och hjälp! Men jag har haft väldigt trevligt sällskap i veckan som gick också. En dag var Christina och barnen här på middag, kvällen efter kom Josefin och igår var Dennis här.

Inga kommentarer: