tisdag 22 maj 2012

Ida och Lisa

Förra onsdagen kom Ida och hennes kompis Lisa hit med tåget. Det var långhelg och de bodde här med oss i fyra dagar. Det var jättemysigt att ha tjejerna här! Barnen njöt av uppmärksamheten och Marcus och jag blev så bortskämda!

En dag var vi i stan och shoppade lite och åt lunch. På kvällen var tjejerna väldigt hemlighetsfulla och vi fick inte komma in i köket, de skulle nämligen fixa middag. Och vilken middag sen! Det började med toast Skagen, sedan blev det foliebakad lax med grönsaker, färskpotatis och romsås och till efterrätt fick vi en jättegod vit chokladpannacotta med hallon. Mmm!

DSC_0019 (2)

På fredagen åkte vi till Tyresö där vi fortsatte fixa lite förberedelser för växthuset. Det är en hel del förberedelser, t.ex. att lägga en bra grund och gjuta hörnplintar. Men det kommer bli bra!

På lördagen var det medeltidsdagar vid Tyresö slott som vi åkte på och det var väldigt mysigt. Bilder kommer. Det var underbart väder, första sommardagen kändes det som. Så på kvällen blev det såklart grillat, vi gjorde hamburgare a`la Morberg (med en skvätt whiskey i smeten).

016

På söndagen fick vi sovmorgon. Tjejerna tog hand om barnen och gav dem frukost. Sedan gick de till lekplatsen så Marcus och jag åt frukost på altanen i lugn och ro och kunde till och med läsa tidningen! Vilken lyx!

Senare invigde vi äntligen poolen!

DSC_0048

Det blev också en liten utflykt till Barnsjön där vi tittade på grodynglen. Det kryllar av dem nu!

DSC_0056

Var är Alfred?

DSC_0058

Vissa tokiga badade!

DSC_0065

Tack Ida och Lisa för den här gången! Så mysigt att ha er här och ni vet att ni är välkomna igen när ni vill!

Inga kommentarer: