söndag 12 december 2010

Skidåkning

Förra veckan var trist med allt vabbande och rinnande ögon. Eller trist och trist, när man väl tagit beslutet att man måste vara hemma är det ju bara att göra det bästa av det. En dag dukade vi upp med picknick på vardagsrumsgolvet. Det var vattenflaskor, pepparkakor, clementiner och “Beccastänger” (torkad frukt i stänger) och kaffe till mig. Det skulle vara filt på golvet och allt var väldigt noga.

IMAG0297

Dagen därpå var Marcus hemma med barnen och då skulle det bli picknick igen, på precis samma sätt som dagen innan. De talade väldigt tydligt om för pappa hur det skulle gå till!

Både igår och idag har vi varit ute på förmiddagen. Vi har åkt till Alby Friluftscenter som ligger här i närheten. Det gränsar till Uddby Gård som är väldigt mysigt med sina djur och en härlig kaffestuga. Barnen och jag har åkt pulka och lekt medan Marcus har tagit några varv i spåret med skidorna.

DSC00462

DSC00463

DSC00464

DSC00465

DSC00466

DSC00470

På eftermiddagen idag åkte vi till Tyresö Centrum för storhandling och inköp av några små julklappar. Vi tog också en fika, men barnen blev alldeles tokiga och fick massor med spring i benen så vi fick avsluta fikat ganska snabbt och gå och jaga varsin unge istället… Alfred sa själv “Vi är nog alldeles supersockriga!” – tyder ju på viss självinsikt…

IMAG0303       

På måndag och tisdag får jag nog sitta kvar ganska länge på jobbet. Tisdag kl. 00.00 är deadline för betygen, sen kan jag koppla av och börja fokusera helt på jul, och ledighet! Alla jobb har säkert sina toppar och dalar och för lärare är det definitivt en topp nu i terminsslutet med rättning av arbeten och bedömning. Dessutom kommer många elever på att de kanske glömt lämna in någonting, eller missat ett prov eller läxförhör och då vill de göra någonting i sista minuten för att få upp sina betyg.

Men i morgon ska jag också njuta av att få se skolans luciatåg, brukar alltid vara väldigt stämningsfullt. På barnens dagis är det de lite större barnen som går luciatåg och de mindre får titta på och sjunga med i sångerna. I år missar jag det tyvärr, men Marcus ska vara med och titta.

Inga kommentarer: