måndag 5 april 2010

Påsklediga dagar

Det är så skönt att vara lediga tillsammans hemma hela familjen! I morgon börjar Marcus jobba igen. Jag har ju påsklov så då passar han på att jobba lite extra och vara ledig några dagar i slutet av april istället, när vi åker till Kungälv.

Janne och Helen och deras familj har varit på påskfirande i Stockholm. Igår kom de till oss och fikade. Vi tog en skön promenad i det fina vårvädret. (Som idag är som bortblåst – det SNÖAR!! Snacka om aprilväder!)

017 008

Häromdagen tog Marcus och Alfred en liten cykeltur. Alfred är oftast ganska pratsam, men helt plötsligt blev det väldigt tyst där bak…

010

Idag åkte vi till Fjärilshuset i Hagaparken. Det var en jättemysig utflykt! Det fanns roliga djur och växter att titta på och vi hittade en egen liten vrå att fika i så barnen kunde springa omkring och leka.

012

 014

 018

 020

Ellen var helt galen i de stora fiskarna och ville helst klappa dem hela tiden!

024

När vi varit lediga har vi också passat på att baka bröd. Det här blev det idag, “skållat havrebröd”. Har inte smakat än, det blir spännande!

032

Alfred och Ellen fick varsin liten söt påskväxt av farmor. Den ska vattnas med sprayflaska varje dag, en uppgift som Alfred tagit på sig med stort allvar!

 037

Nu i veckan ska Alfred vara hemma från lekis, så vi får se vad vi hittar på. Förhoppningsvis finns det några andra påsklediga kompisar, stora och små, som vill leka lite! Kärt återbesök på Öppna Förskolan lär det också bli!

Inga kommentarer: