måndag 22 mars 2010

Pssst…

Om ni är intresserade av mat- och klimatfrågor och vill läsa mer om det så kommer här några intressanta länkar:

Mat och klimat Den här tycker jag är bäst. Här kan man läsa konkreta tips om vilken mat som passar vika säsonger, vad man kan tänka på i affären och 9 smarta tips för att bli en mer miljömedveten konsument.

Svenskt Sigill Här kan man läsa om vilka krav Svenskt Sigill ställer på sina producenter av kött och mjölk.

Centrum för Uthålligt Lantbruk Intressant forskning om bl.a. ekologiskt lantbruk

2 kommentarer:

Kicki sa...

Vilken intressant läsning! För en gång skull är vi rätt! Ja alltså vi håller på med något som fler och fler efterfrågar. Vi kommer ju både ha ekologisk odling och det blir närproducerat eftersom vi odlar själva – kan väl inte bli mycket bättre än så.
Tanken är ju inte att detta är värsta affärsidén där allt vi producerar ska säljas vidare och att vi ska tjäna massor med pengar utan det mesta är ju för självhushåll. Blir det däremot något över säljer vi det självklart vidare till boende i vår närhet (pengar är ju alltid bra) samt ger bort till nära och kära.
Ha det så bra! Många hälsningar från familjen Lindberg i Töreboda.

Lisa sa...

Ja, jag tycker ni är jättetuffa som verkligen "lever som ni lär"! Det är beundransvärt. Jättekul att läsa din blogg och följa er i ert nya liv! Hoppas ni kommit väl tillrätta och att både ni och barnen trivs! Vi kommer förbi någon gång på väg till Göteborg :-) Kramar till er alla!