söndag 20 oktober 2013

Små utflykter

I onsdags i förra veckan åkte vi återigen till Klätterverket efter skola/dagis och mötte upp Marcus och den här gången var det dags för Alfred att få prova för första gången. Han älskade det! På några minuter klättrade han 10-12 meter upp och han var så glad och stolt och ville göra det om och om igen. Det här var en kul upplevelse så vi får verkligen försöka åka in dit då och då. Ellen och jag gick till biblioteket en stund och läste mysiga böcker, men kvällen slutade med att hon blev så fruktansvärt arg på mig för att hon inte fick några nya tights. “Dumma mamma!” ekade i bilen på det otroligt förnärmade sätt som endast en kränkt 4½-åring kan säga det på…

1-DSC_0003 (2)

På fredagen, som är vår lediga dag, åkte barnen och jag till Tekniska Muséet. Det är ju jättekul för barn där (och för deras föräldrar såklart…) Här kör Alfred och Ellen ett slalomspel där de styr skidorna med sina ben.

2-DSC_0005 (2)

3-DSC_0006 (2)

4-DSC_0008

På kvällen hade Marcus och jag lyxen att få barnvakt och gå på restaurang. Vi gick på Allmäna Galleriet, AG, som är specialiserade på kött. Marcus åt en råbiff till förrätt på nöt från Överön, Kungälv. Det är ju lite kul eftersom vi känner de som har den gården.

Igår var det lördag och vi var bjudna på middag hos kompisar på Ekerö. Det var tyvärr väldigt länge sen vi sågs, men det var väldigt trevligt! Barnen lekte och hade så väldigt kul tillsammans!

Idag blev det en sväng till Tyresö för att täcka båten för vintern. Nu har den fått sitt täcke på sig och vi räknar ner tills nästa båtsäsong börjar, ett halvår kvar bara :-)

Och så har det blivit söndagkväll igen och jag sitter här med lite jobbångest. Jag har haft en väldigt bra höst på jobbet, terminen har startat jättebra på alla plan. Min nya klass som jag är klassföreståndare för är toppen och samarbetet med föräldrarna och kollegorna funkar bra. Men just nu har jag nog en liten svacka. Det är mycket vardag på nåt sätt… Det blir väldigt skönt med några dagars ledigt kring Alla Helgona och då ska vi också åka ner till Rörtången i några dagar. Det behövs ett litet avbrott nu.

Inga kommentarer: