tisdag 24 maj 2011

Medeltidsdagar med mera

I lördags cyklade vi ju på en rejäl familjeutflykt! Målet var medeltidsdagarna vid Tyresö slott. Det var jättefint och i ganska liten skala och väldigt barnvänligt. Vi kom ganska tidigt så det hade inte hunnit bli för mycket folk heller.

Det fanns mycket spännande att titta på!

DSC_0024

DSC_0025

Här kommer drottningen med sitt följe i parad.

DSC_0033

Och Alfred provade på att rida för första gången! Varken jag eller Marcus trodde nog att han skulle våga när det väl kom till kritan, för han är ganska försiktig av sig, men han gjorde det och var jättestolt efteråt och kände sig så stor!

IMAG0053

IMAG0055

Ellen nöjde sig med att klappa “Trollet”.

Sen cyklade vi hem till farmor och Eric och fick fika! Spännande att kolla om det bor några små djur i stubben.

DSC_0045

På lördagskvällen fick vi äntligen tapetserat klart. Vi var lite trötta på slutet båda två, så det blev en del felskärningar, men som tur var hade vi tillräckligt med tapet ändå…

IMG_7759

IMG_7758

Vi har varit och köpt några hyllor som ska upp på väggen också, hoppas att det blir av nu till helgen. Jag var och tittade på gardintyg idag också, har nog en idé om hur det ska bli.

På torsdag ska vi ha “Operation dagsverke” i skolan. Kumla Skola stöder en skola i norra Indien och förra året fick vi in 90.000! Jag ska baka bullar med några elever hela dagen som de sen ska sälja till lärare och på loppis.

På tisdag i nästa vecka kommer mina föräldrar och Ida hit. Ska bli så kul med besök! Vi längtar!

Inga kommentarer: