lördag 24 juli 2010

Bröllopsdag och lite missöden…

Nu har vi varit hemma i några dagar och allt börjar bli normalt igen… Vi har tidigare märkt att barnen är ganska känsliga för förändringar som när vi bor på nya ställen och så. Det var väldigt upp och ner här innan de kände sig som hemma igen. Sedan vi kom hem har vi råkat ut för några små missöden, andra natten blev Alfred illamående och jag fick gå upp med honom flera gånger. Dagen efter upptäckte vi att han fått blåsor i munnen och på händer och fötter. Det är antagligen höstblåsor. Han har ganska ont och har väldigt svårt för att äta, men han är väldigt duktig! Nu ska väl bara Ellen få det också innan det är över…

På torsdagen hade vi bröllopsdag! Jag kan inte låta bli att visa några bilder från den där underbara dagen på Marstrand för fyra år sedan:

Marcus och Lisas bröllop (5)

Lasses bröllopsbilder 037

Lasses bröllopsbilder 049

Lasses bröllopsbilder 098

Lasses bröllopsbilder 111

Marcus och Lisas bröllop (27)     

Vad synd att man inte kan göra det om och om igen – fast med samma man såklart :-)

Vi firade lite här hemma med att grilla och dricka ett gott vin till. En av alla fina bröllopspresenter vi fick var en låda med fem olika viner, lagom att lagras till 1:a, 2:a, 5:e, 10:e och 15:e bröllopsdagen. Vi fick med en lapp där det stod lite om de olika vinerna och vad de passade till osv. En jättebra idé – så uppskattad!

Kan verkligen rekommendera den goda salladen jag gjorde till det grillade, efter recept i Allt om mat. Det är vattenmelon, jordgubbar, fetaost, hackad mynta, spenatblad och en vinägrett på olivolja, balsamvinäger och lite kryddor. Smaskens!

005

Mitt under middagen kom en katt och hälsade på. Barnen klappade den lite och helt plötsligt hörde vi hur Ellen gav till ett illvrål! Antagligen hade hon kanske dragit katten i svansen eller något sådant, men hon hade ett stort rött bitmärke på armen. Efter konsultation med vårdguiden fick Marcus åka in med henne för en koll. Hon hade fått stelkramp, men vi skulle hålla utkik så det inte blev inflammerat. Men hon verkar ha klarat sig bra, märket är nästan borta.

Igår gav vi oss ut på en cykeltur och upptäckte en jättefin slinga på ca 5 kilometer runt Långsjön precis i närheten! Helt plötsligt, i en kurva där vägen var jättesmal mötte vi en kille som cyklade väldigt fort. Jag var tvungen att väja och välte med cykeln! Jag blev jätterädd för Ellens skull, men hon klarade sig bra, även om hon blev ganska rädd. Jag fick en fläskläpp och en svullen tumme och lite skrapsår. Det var en väldigt obehaglig upplevelse och Ellen var ganska rädd när vi cyklade vidare. Så vi ska ta en liten lugn tur idag också, så att inte rädslan blir bestående… Vi hade väldig tur, det kunde gått mycket värre!

Annars har det inte hänt någon mer olycka… :-) Peppar, peppar!

Vi har fixat lite här hemma. Marcus fick ett ryck härom dagen och klippte häcken på framsidan och sågade bort en stor buske. I morse hyrde han ett släp och körde allt “klipp” + en massa annat skräp till tippen. Vi har också hunnit packa upp ett antal kartonger till och nu är jag lite sugen på att köpa och sätta upp gardiner, tavlor m.m. så att det känns som ett riktigt hem!

004 (2)

Inga kommentarer: