söndag 30 september 2007

68° Nord

Lapporten
I helgen var det bröllop i Abisko! Anna och Pontus hade abonnerat hela turiststationen för att hysa vänner och familj. Vi flög till Kiruna i fredags och åkte sedan buss i ca 2 timmar för att komma till Abisko. På kvällen åt vi en jättegod grillbuffé tillsammans.
På lördagen vaknade vi till strålande solsken! Marcus, Alfred och jag tog en jättefin promenad efter frukost längs med kanjonen ner till Torne Träsk. Det var ca 5 grader, klar luft, vindstilla och strålande sol. Det kunde inte vara bättre väder!
På eftermiddagen tog vi linbanan upp på fjället Njuola där vigseln skedde i en toppstuga med panoramautsikt över bl.a. lapporten. Vigselceremonin var jättevacker!
Alfred har skött sig exemplariskt hela helgen! Han har varit med om så mycket som han inte har en aning om för han bara sov och sov... Vi var lite oroliga att han skulle få ont i öronen på flygningen, men han verkade inte alls påverkad. Jätteskönt!
Här sitter Alfred i BabyBjörnen hos pappa

Vidunderlig utsikt! Jag har aldrig varit så långt norrut, men det gav verkligen mersmak!
Malmtåget som går mellan Kiruna och Narvik många gånger per dag.

Här har vi kommit upp på toppen av fjället för att gå på bröllop!
Brudparet på väg upp i linbanan
Äntligen gifta! Det vackra brudparet Anna och Pontus.Linbanan ner igenOch här är Alfred i tryggt förvar i pappas knä med eget säkerhetsbälte i flygplanet på väg hem. Hur lugn som helst!

Inga kommentarer: