fredag 21 november 2014

Long time…

Oj, vilken dålig bloggerska jag varit på sistone!

Sen jag skrev sist har vi haft besök här uppe av mamma och pappa, barnen och jag har varit i Kungälv på höstlov och så har det varit en massa vardagar. Jag är mitt inne i min tuffaste period på jobbet nu. Jag vet varje år att den kommer innan betygssättning, arbeten skall rättas, rättvisa bedömningar skall göras, panikkompletteringar kommer in… Men i år känns det faktiskt värre än vanligt. Jag låter lite gnällig nu, jag vet. Men till 90% älskar jag mitt jobb och har det väldigt bra. Den här perioden känns tung bara.

Här kommer en del bilder i total oordning.

Projekt “barnrum” är fortfarande igång. Det går ganska långsamt, man har inte så mycket tid. Men nu börjar det hända saker. I helgen ska vi tapetsera i vårt blivande sovrum. Det är det som tidigare var datarum/gästrum. Den hemska lila väggen är ett minne blott.

01-DSC_0076

02-DSC_0079

I Kungälv…

08-DSC_0061

…Och på Rörtången.

09-DSC_0065

Idag var Ellens och min lediga fredag. Vi åker och hämtar Alfred på skolan klockan ett, idag fikade vi lite i skolans café först.

03-DSC_0087

Sedan hade barnen önskat att göra cupcakes. De har pratat om det hela veckan. Vi hade jättekul och de blev så fina! Och goda!

04-DSC_0089

05-DSC_0090

06-DSC_0092

07-muffins

Förra fredagen hade vi fest på jobbet, temat var “maffia”. Åh, vi hade så himla roligt. Jag måste säga att jag har det så bra på mitt jobb, världens bästa och roligaste kollegor! Har nog inte trivts så bra på någon annan arbetsplats. Fast vi har haft en lite jobbig höst. Vår mycket omtyckta rektor har slutat och det är oklart hur och när vi får en efterträdare.

10-maffia

I morgon blir det tunnelloppet för mig och Mackan! Jag springer i en grupp tillsammans med några arbetskamrater. Det är i Norra Länken-tunneln mellan Värtahamnen och Karolinska som loppet går, innan biltrafiken släpps på. Ska bli kul och en upplevelse, men jag känner mig inte helt i form. Jag kommer ta mig runt, men jag tror inte det blir på nån toppentid, tyvärr.

 

En annan sak som jag måste yttra mig om… Varje år har vår skola anordnat en skidresa över dagen till Kungsberget. Alla elever, från förskoleklassbarn till nior, kan hänga med. Resan kostar 330 kronor och sker på en vinterfriluftsdag i januari. Övriga aktiviteter som erbjuds på hemmaplan är skridskoåkning, skidåkning, innebandy, ridning, friskis och svettis, bordtennis, badminton, simning m.m. Allt kostnadsfritt, eller till en låg kostnad (<50 :-).

I år får vi dock inte åka till Kungsberget längre för skolan skall vara kostnadsfri. Det gör mig så himla ledsen och upprörd! Jag hör elever i åttan och nian som pratar så varmt om den resan, som de varit med på sen de var sex år. Familjer, som själva inte åker skidor, har varit tacksamma att deras barn åtminstone får någon chans att prova på skidåkning. Jag såg en mamma från en annan skola som sa i tidningen “Vi har inte råd att åka en vecka till fjällen, men 300 kronor, det kan jag spara ihop till, så jag är glad att skolan ordnar så här.”

Jag förstår tanken med att skolan skall vara kostnadsfri och den är naturligtvis helt rimlig och självklar. Men jag tycker att det blir så fel när det tar sig såna här uttryck. En sak hade varit om det var obligatoriskt, men nu erbjuds det en massa roliga gratisalternativ. Nej, alla ska ha det lika dåligt, det är socialistsveriges motto…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att höra av dig och få ta del av dina fina bilder, har saknat dig!
Väldigt fina cupcakes! och vad koncentrerade de är när det garnerar :)
Håller helt med dig om skidresan - trist inställning :(
Ha nu bästa helgen och heja dig imorgon !! Kram Emelie R

Lisa sa...

Åh, tack Emelie!! Vad du är gullig. Kul att du fortfarande kikar in! Kram