tisdag 16 juni 2015

Strövarna

Alfred går ju i Strövarna i Friluftsfrämjandets regi. Det är inte varje vecka, men kanske var tredje söndag i genomsnitt. De hittar på mycket roliga saker, de har vandrat, upptäckt grottor, lagat mat över elden, paddlat kanot flera gånger. I söndags var det dags för kanotpaddling och hela familjen var välkommen att följa med. På morgonen ösregnade det och inte såg det ut att ljusna heller. Jag frågade Ellen om hon ville vara hemma med mig istället, men hon ville med. Det hela slutade med att alla utom jag följde med på utflykten. Vilket jag ångrade lite i efterhand, för vädret blev finare och utflykten hade varit lyckad. Men det var lite skönt att få några timmar ensam hemma också.

DSC_0065

DSC_0075

DSC_0076

måndag 15 juni 2015

Sommarfeeling

Idag efter dagis åkte vi hem till en kompis till Ellen som har pool. Det blev en härlig eftermiddag med mycket bus och bad och fika. Så härligt!

DSC_0004

DSC_0006

DSC_0010 (2)

DSC_0012 (2)

Men det bästa av allt var nog att de hade en liten bebis som Ellen fick hålla Smile

DSC_0015 (2)

Blev så imponerad av mamma Sanna, hon hade fyra barn att ratta, men ändå var allt så lugnt och mysigt och vi kunde sitta och prata tillsammans. (Förutom då vi varannan sekund blev avbrutna av “Mamma, titta på mig när jag hoppar/dyker/simmar under vattnet/gör kullerbytta!)

lördag 13 juni 2015

Första

Idag var vi ute på första båtturen för i år. En härlig eftermiddag då vi la till i en vik och fikade. Så mysigt!

DSC_0008

DSC_0014

DSC_0010

torsdag 11 juni 2015

Efter plugget

Alfreds nya är skateboard. Han vill åka till skateparken i Tyresö Centrum varje dag efter skolan.

DSC_0027

DSC_0030

DSC_0031

DSC_0033

I tisdags kväll var jag på niornas bal. Det var så fint! Nians lärare hade piffat och gjort så fint i aulan, den var inte alls sig lik. Vi fick en fin trerätters middag och en massa roliga spex och uppträdanden. Här är jag och min sköna kollega Göran.

DSC_0038

Och idag var det skolavslutning. Jag var med på Alfreds först och sedan hade vi med våra åttor. Alltså, det är ju nåt visst när 300 ungar stämmer in i “Den blomstertid…”

DSC_0053

Jag har haft “min” klass i sjuan och åttan och ska följa dem även i nian. Det är en klass som jag känner mycket för. God stämning och trevliga killar och tjejer. Det kommer bli tufft på nästa skolavslutning när vi skall skiljas åt.

DSC_0064

Det känns vemodigt och fint med skolavslutning. Nu jobbar jag i några dagar till och sen ser vi fram emot en hejdundrande midsommar på Rörtången med familj och släkt och vänner!

söndag 7 juni 2015

Härlig helg och sista lediga fredagen

I fredags var vi lediga. Nu på fredag jobbar jag, Ellen får hänga med för dagis är stängt och till hösten börjar jag jobba heltid. Har varit så skönt att vara ledig en dag i veckan tillsammans först med båda barnen och sedan med bara Ellen. Vi har haft lugna morgnar, hunnit förbereda för helgen, handlat, gjort utflykter. Så glad att vi haft den möjligheten från det att barnen var små.

Igår var vi på sommarkalas hos Marianne och Eric på Tyresö. De hade ordnat så fint och det var jättetrevligt att träffa alla släktingar som man inte ser så ofta. Tyvärr kunde vi inte sitta ute, men det gjorde inte så mycket. Det är vackert inne också.

DSC_0026 (2)

Alfred har så länge tjatat om en skateboard. Hans kompis här på gatan har en som han har provat ibland. Idag var vi och köpte en och han blev såklart lycklig!

DSC_0031

DSC_0033

Och Ellen var på kalas. Jag tycker att hon ansträngde sig och skrev så fint på lappen!

DSC_0034

I morgon ska det bli kul att gå till jobbet för i fredags (om allt gått som det ska) så har det installerats nya spisar i alla mina kök i hemkunskapen. Det var verkligen på tiden. Så nu ska vi ha nya fina med induktionshäll och varmluftsugn. Rena julafton!

Expertis

Jag har ju helt glömt att berätta om något spännande som hände i förra veckan! En av mina elever i åttan har en pappa som är väldigt duktig konditor. Han har vunnit titeln “årets konditor” och sitter i juryn i flera prestigefyllda tävlingar bl.a. Jag tog kontakt med honom och i torsdags kom han på gästspel i hemkunskapen. Han visade eleverna hur man gör en klassisk tårta från grunden med egna bottnar, egen vaniljkräm och egen bärkompott. Sedan fick de göra egna jordgubbs- och prinsesstårtor. De blev så fina och jag gick omkring och njöt! Jag hoppas att det blir en lektion eleverna kommer att minnas länge.

En liten ros som Tony slängde ihop på någon minut…

DSC_0013

En jättefin tårta gjord av en av grupperna. Alltså vilken skillnad det ändå är på egna bottnar och vaniljkräm jämfört med färdigköpta!

DSC_0023

fredag 5 juni 2015

Sommartecken

Skolavslutningar, klasspicknickar, niornas bal, sommarfester på jobbet... Mycket som händer nu i maj och juni. Nu har vi en och en halv fullspäckad vecka framför oss. Sen - SOMMARLOV!

Ellen hade fest med tacomiddag på dagis häromkvällen. Föräldraförbud. Hon börjar skolan till hösten, förskoleklass. Känns konstigt men så rätt, hon är mogen för det steget. 


Alfred är cowboy...























Sent omsider. Igår sjösatte vi äntligen båten och nu ligger den så fint vid bryggan! Ser fram emot premiärturen, kanske nu till helgen.




Ikväll kommer mitt arbetslag hit på grillmiddag. Trivs så bra med det gänget! Förbereder lite och satte några syrener på bordet. Finns inget finare... Så förknippat med försommar, skolavslutningar och glädje!