söndag 31 maj 2015

Bröllop

Igår var Marcus och jag på bröllop. Det var våra kompisar Gustav och Kicki som gifte sig i Ulriksdals Slottskapell. Allt var så fint och festen var så rolig. En superkväll!



Bebisar och tåg

I fredags var min mammalediga arbetskompis här med sin tvååring och sina tvillingar på tre månader. Vi hade en jättemysig förmiddag och hann faktiskt prata en hel del. Mycket på grund av Ellen. Hon är faktiskt helt fantastisk med små barn. Hon hämtade leksaker, fixade och donade så att alla skulle trivas.





















Idag cyklade Alfred och jag till en dirttrack som ligger här i närheten. Vi har åkt förbi den med bil många gånger. Marcus och jag har försökt att dra lite på det, för den ser ganska svår ut, men Alfred fixade den bra. Det var några för höga hopp som han fick cykla runt, men han är bra mycket modigare än vad jag är. Men jag försökte i alla fall…































Jag har blivit så fint uppvaktad idag på mors dag så det är inte klokt. En underbar bukett med röda rosor stod på bordet i morse och så fick jag ett slott av Ellen som hon byggt. Av Alfred fick jag den här teckningen. Om ni inte riktigt förstår så är det jag som klättrar på en klättervägg av svårighetsgraden 4C+. Till teckningen fick jag ett presentkort på en klättringskurs som jag skall gå till hösten. Då kan jag också ta grönt kort, vilket innebär att jag får säkra så att hela familjen kan åka och klättra tillsammans. Vilken present! Jag blev jätteglad.






















Sen åkte vi till Tyresö en sväng. Vi vill gärna sjösätta båten, men det blåste alldeles för mycket, så det får bli en kväll i veckan istället. Däremot gick det alldeles utmärkt att leka med tåg!


torsdag 28 maj 2015

Lite blandat gott

Härom dagen var Ellen hos en kompis och lekte efter dagis. Jag var lite trött efter en ganska intensiv dag på jobbet, och Alfred ville också ta det lugnt. Så vi la oss på sängen och lyssnade på varsin bok. I över en timme låg vi så. Så himla skönt!














Vill också tipsa om en jättegod middag som kom till häromdagen. Jag gjorde laxburgare, men jag mixade inte laxen, tycker lätt att det blir lite jolmigt. Så jag finhackade den helt enkelt med kniv, blandade med lite grädde, ett ägg och kryddor. Sen stekte jag den och hade klyftpotatis till. Det blev väldigt gott och barnen gillade det också så den lär det bli fler gånger!














Den här veckan har niorna gjort dessertbuffé i hemkunskapen. Det börjar ju lida mot sitt slut och de har egentligen inga riktiga hemkunskapslektioner kvar. Det har blivit prinsesstårtor, chokladmousse, cheesecake, chokladkaka och annat gott!















Nu är Alfred och Marcus iväg på en orienteringstävling i Huddinge. Jag frågade Alfred innan om han hade någon plan.

“Att hålla mig koncentrerad och att spara mig lite så att jag kan spurta på slutet” blev svaret. Låter ju som en bra plan!

söndag 24 maj 2015

Medeltidsdagar

I helgen var det medeltidsdagar vid Tyresö slott. Vi var där i några timmar och hade kul.

DSC_0005 (5)

DSC_0010 (3)

DSC_0046

På morgonen var det Strövarna för Alfred med paddling i Albysjön. De hade haft jätteroligt!

DSC_0044

När vi kom hem stack barnen ut med sina kompisar. De kommer hem lite då och då för att gå på toaletten eller ta en frukt, sen snabbt ut igen! De hann knappt äta middag, väldigt stressade var de för de ville bara ut och leka. Och jag ler och mår så himla bra när jag ser att de har så roligt! Rosiga och andfådda och skrattiga. En härlig lekdag. Och jag trivs så bra i området vi bor. Mycket barn, roliga byggda, men även naturliga lekplatser och nästan ingen trafik.

lördag 23 maj 2015

Tivoli

Häromdagen var det öppet hus på skolan. Barnen (och vi lärare) jobbar en dag om året med att samla in pengar till ett projekt vi stöder i Indien och vi brukar få in 100.000 kronor! Jag bakade hela dagen med några elever från nian. De mindre barnen hade utställning, loppis och café. Vi kunde fynda en jättefin flytväst till Alfred för 35 kronor. Perfekt!

DSC_0001

På orienteringen i torsdags. Alfred sprang över fyra kilometer och det var bra fart i benen, sa Marcus. Regn kom det också, men aldrig nåt gnäll från Alfred!

DSC_0024 (2)

Efter skolan igår åkte vi till Tyresö Centrum där vi fikade och Alfred fick också en välbehövlig klippning. Han har så tjockt hår, så han behöver riktigt kort på sommaren.

DSC_0006 (5)

Tivoli i Trollbäcken idag.Just när vi var där kom en störtskur så vi blev inte så långvariga, men lite kul hanns med.

DSC_0007 (3)

DSC_0031 (2)

DSC_0034

Nu passar vi Tintin i några timmar. I morgon blir det Strövarna för Alfred och kanske ett besök på medeltidsdagarna vid Tyresö slott. Springning för mig också, fast jag har nått mitt mål för den här veckan redan – 17 km.

Nu ska jag sätta igång med maten. Det blir grillat med en krämig svamprisotto till.

tisdag 19 maj 2015

Ska det vara så här???

Igår hade vi orienteringsdag med skolan och så här såg det ut där jag och mina kollegor satt vid start/mål. Långkalsonger, mössor och vantar den 18:e maj???

DSC_0029

Humöret var det inget fel på i alla fall, varken hos oss eller ungdomarna. Imponerad över våra elever, de är himla duktiga!

måndag 18 maj 2015

Drillning

Alfred har ibland (läs: jämt) lite överskottsenergi. Det brukar han ibland ta ut på armhävningar och annan träning. Häromdagen körde han och Ellen en tävling i vem som kunde stå i “stolen” längst…

DSC_0027

Ellen vann faktiskt. Hon imponerade!

Mål!

Jag har ett träningsmål som jag tänker jobba stenhårt för att nå: När jag är 40 (alldeles för snart!) så ska jag vara I MITT LIVS FORM!

Det innebär att jag:

  • Ska ha nått min målvikt som är 5 kilo mindre än idag.
  • Ska kunna springa milen på under 55 minuter. På mitt senaste lopp, Tunnelloppet, var min tid 58.25.
  • Ska vara starkare än idag.

För att nå dit tänker jag:

  • Springa minst 15 km per vecka, gärna 20 km. Ett långpass, ett snabbpass och ett intervallpass. Det här upplägget har jag kört ett tag och det funkar bra! Kanske dags nu att växla upp.
  • Försöka få in ett eller helst två styrkepass per vecka.
  • Inte äta enligt någon diet, men tänka på att ta lite mindre portioner och mindre kolhydrater. Unna mig ibland, men med måtta.

Tänk om jag misslyckas nu och har basunerat ut det här på bloggen och allt… Ja, då får det väl vara så. Man måste ju ha mål och sikta högt. Och jag känner mig laddad!

Såg av en slump den här boken. Den kanske är nåt för mig…. Winking smile

söndag 17 maj 2015

Så gott!

I julklapp fick vi ett presentkort på Hötorgshallen av Lars. Igår åkte vi in till stan och handlade lite härliga råvaror och på kvällen blev det en festmåltid.

Till varmrätt åt vi hängmörad biff enligt det här receptet. Det bästa var att jag lyckades få till stekgraden så att det blev perfekt rött inuti. Det kan vara lite lurigt annars, tycker jag. Lätt att man steker det för mycket. Det var en väldigt god “röra” till av sötpotatis, champinjoner, knaperstekt sidfläsk och lök.

Grillad hängmörad biff med ungsbakad sötpotatis och svamp och balsamaioli Receptbild - Allt om Mat

(Bild: Allt om mat)

Senare på kvällen när barnen somnat åt vi carpaccio. Vi improviserade lite och hade på olivolja, rostade pinjenötter, bakade småtomater, parmesanost och ruccola.

DSC_0024

Så roligt att laga till en lite lyxigare middag hemma lite utan anledning bara för oss.

Lördagsutflykt

Igår åkte vi till ett favoritställe – Tom Tits i Södertälje. En stor experiment- och upplevelseverkstad både inomhus och utomhus. Vi tillbringade ganska många, roliga timmar där.

DSC_0006 (3)

DSC_0009 (2)

DSC_0012 (2)

Ellen på väg ner i de underjordiska gångarna.

DSC_0015 (2)

DSC_0016 (2)

DSC_0019 (2)

Alfred testar hur det känns när det blåser storm.

DSC_0020 (2)

Första!

I förra veckan var Alfred med på sin första orienteringstävling! Den gick i Ågesta och flera klubbar i området var med. De tävlade individuellt, men Alfreds klass fick ha en “diskret skugga”, så Marcus kollade och fick rycka in och hjälpa till någon gång, annars klarade han sig bra själv.

DSC_0002

Alfreds bana var 1,9 kilometer och hade 8 kontroller och han gick stolt i mål efter 27 minuter!

DSC_0005 (3)

söndag 10 maj 2015

Chicago

Igår var Josefin och jag och såg CHICAGO på Stadsteatern. Vi fick biljetter av Marianne och Eric på våra födelsedagar.

Åh, den var så bra! Framför allt kul att se 20-talskostymerna som Lars Wallin designat. Väldigt bra skådespelare och en bra story. Lisa Nilsson, Sharon Dyall och Dan Ekborg i huvudrollerna. En riktig må-bra-kväll!

Styltprojektet

Alfred går mycket på styltor på skolan och ville så gärna att vi skulle köpa ett par. Men lite miljöskadad som jag är av min pappa så tänkte jag att det var roligare att bygga själv. Vi använde den här ritningen och åkte till brädgården igår och köpte virke. Jag är inte jättevan att bygga saker, men det gick bra och de blev fina, tycker jag. Framför allt kul att det var barnens idé och deras projekt lika mycket som mitt.

Såga ut stegen. Lätt med sådana hjälpmedel…

DSC_0010

Hyvla runt om så de blir skönare där man skall hålla.

DSC_0011

DSC_0013

Mäta ut och skruva fast stegen.

DSC_0014

Testa och upptäcka att de var för höga och behövdes hyvlas mer.

DSC_0015

Grundmåla.

DSC_0017

Och slutligen måla i den färg som barnen bestämde.

DSC_0252

DSC_0018

Nu ska de bara få torka, sen är det dags att ge sig ut…

fredag 8 maj 2015

Härliga lediga dag!

Till hösten börjar jag med allra största sannolikhet att jobba heltid. Ellen börjar förskoleklass och kommer att gå i skolan på fredagar också och då finns det ingen anledning för mig att inte jobba. Därför försöker jag att njuta lite extra av de lediga fredagar som är kvar!

Idag cyklade Ellen och jag och hämtade Alfred på skolan klockan ett. Sen cyklade vi till Fornuddsparken och åt mellanmål och lekte. På hemvägen svängde vi in på biblioteket och läste lite och lånade.

DSC_0004

DSC_0005

DSC_0006 (2)

Ellen är väldigt intresserad av bokstäver och lånade några böcker med bara stora bokstäver. Hon kämpade sig igenom flera sidor och det går bättre och bättre. Stoltheten hon känner när hon förstår att hon kan läsa!! Red heart

DSC_0009

Marcus kom hem och åt middag med oss och nu har alla utom jag dragit iväg på cirkus. Så jag har en helt egen kväll här hemma och det känns lite ovant…