tisdag 25 februari 2014

Sportlovskul del 2

Förutom ett (ganska stort) bryt här i morse så har sportlovet fortsatt väldigt mysigt! Jag blev arg och ledsen för att barnen bara bråkade och gnällde när jag ser framför oss att vi ska ha ledigt och mysigt och harmoniskt tillsammans. De förstod nog att de måste försöka tänka sig lite för innan de gnäller eller bråkar med varandra för dagen har fortsatt väldigt trevligt. Vi åkte till Tyresö Centrum och uträttade några ärenden och därefter åkte vi till Tyresta by. Där var det sagostund och sedan gick vi och tittade lite i Naturum där Sveriges naturtyper finns presenterade i olika montrar. Sen blev det en lättare lunch och nu är vi hemma igen.

Det kom två barn till, så totalt fyra barn på sagostunden. Boken de fick lyssna till hette “Pappan som svarade fel om fåglar” och den var väldigt roligt och handlade om olika djur.

06-c1

Det här klippblocket skakar till och låter väldigt läskigt när man går under det.

07-c3

De vågade stoppa in handen trots att björnen röt högt.

08-c5

09-c7

10-DSC_0016 (4)

Nu ska vi packa, för i morgon går tåget mot Göteborg och mormor och morfar! Vi ser fram emot tre dagar i Kungälv.

Sportlovskul del 1

Igår åkte barnen och jag och Josefin tillsammans med barnen till Sjöhistoriska muséet. Vi hade en väldigt mysig dag med pyssel, kistjakt och annat kul. Sen följde Josse med oss hem och åt middag här. På kvällen blev det blandade aktiviteter, barnen och Marcus åkte till simskolan och jag och Josefin åkte till Friskis och tränade!

Ellen med sin kompis Linnéa som var här i söndags. Tjejerna hade show för oss!

01-DSC_0001 (2)

Alfred har byggt en skateboard.

02-DSC_0003 (2)

I pysselverkstaden “Ruskprick”. Ellen gjorde ett akvarium…

03-DSC_0008 (3)

…och Alfred tillverkade ett vikingaskepp.

04-DSC_0011 (3)

05-DSC_0015 (4)

söndag 23 februari 2014

Nu blir det guld??!

Aktiviteter i familjen Wahren just nu:

Ellen: På väg på barnkalas

Marcus: Följer Ellen till barnkalaset

Lisa: Pustar ut efter en springrunda

Alfred: Surar i sitt rum sedan 20 minuter för att han inte får se ishockey förrän han har städat upp. Rätt som det är kommer det ett vrål också…

 

I förmiddags var jag och barnen på familjegympa på Friskis. Det är en jättedukig elev till mig i årskurs 9 som leder. Skönt att barnen fick hoppa och skutta lite. Sen har jag äntligen kommit igång lite med springandet igen. Det är så himla skönt (efteråt) och jag kom precis in från en 6.8 kilometersrunda. Lite blött i skogen men härlig luft och skönt springväder med 8 plusgrader.

Nu blir det ishockey för hela slanten och vi hoppas såklart på ytterligare ett GULD!

Jag använder mig av appen “runkeeper” när jag är ute och springer. Det är kul att tävla mot sig själv och se hastighet och distans. Ingen tid att skryta om precis, jag vill i alla fall komma ner till 6 minuter per kilometer igen.

image

Marcus har röjt lite bland sina lådor och då hittade han den här fina peruken från någon maskerad.

1-DSC_0002 (2)

Tänk att vi har lov i en vecka nu. Det är så skönt!! I morgon leker Josefin med oss. Vi tänkte hitta på nåt kul, får se vad det kan bli!

PS. Nu kom Alfed upp från rummet och hade städat klart :-)

lördag 22 februari 2014

Lite vinter ändå!

Jag har verkligen saknat vintern i år. Det har liksom inte blivit någonting riktig med den. Men några dagar med snö har vi fått och ishallen har vi besökt ganska flitigt.

Alfred har lite problem på morgnarna med att klä på sig. Han tar det väldigt lugnt och vi får tjata på honom. Men i morse föreslog Marcus att de skulle åka skidor i Hammarbybacken idag. Han hann knappt uttala frågan innan Alfred sprang ner för att klä på sig. Nästa gång vi såg honom såg han ut så här, med till och med skidpjäxorna på:

3-DSC_0007

Han tyckte det var så jobbigt att vänta på att vi skulle klä på oss, packa ihop oss och borsta tänderna…

Ellen och jag har ingen egen utrustning så vi brydde oss faktiskt inte om att åka idag. Vi gjorde några ärenden och sen möttes vi upp i värmestugan för lite fika. Men Alfred och Marcus hade riktigt kul. Alfred var lite ringrostig först, men sen kom han igång som vanligt. Jag fick en sån längtan till vår fjällsemester i Björnrike när jag vistades i den miljön med ljudet av liftarna och allt runt omkring. Om två veckor åker vi!

4-DSC_0038 (2)

5-DSC_0039

6-DSC_0012

7-DSC_0016 (2)

Marcus rensade i sin mobil och hade lite gamla bilder från pulkaåkning för några veckor sedan.

1-DSC_0002

2-DSC_0004

fredag 21 februari 2014

Trött vecka…

Ja, det har inte varit någon sprudlande energifull vecka. Jag hade mycket att ta igen på jobbet sedan vabbandet i förra veckan. Många samtal att ringa, mycket planering som hamnat efter. I tisdags åkte jag och barnen till våra kompisar “på berget” och blev bjudna på middag. Efter maten blev Alfred så väldigt hängig och trött och jag blev nervös att han hade blivit smittad av magsjuka, så vi tackade för oss och åkte hem. Det blev ingenting av det ändå, så det blev skola som vanligt på onsdagen. Nu är han dock väldigt hostig och idag fick han vara hemma med mig och Ellen.

På min skola har vi hockey- och fotbollsprofil och i min klass har det hamnat 8-9 hockeykillar. Igår spelade skollaget final i skol-DM och självklart ville jag vara där och titta. Alfred fick också följa med, han tycker det är väldigt kul med ishockey på TV, så vi har funderingar på att gå på en riktig match med honom.

Tyvärr blev det ingen succé – snarare tvärtom då killarna blev besegrade med 6-0! Känslorna var svåra att kontrollera… (Inte för mig, så mycket ;-) ) Men det var kul att de kom till final och det var många från skolan i publiken som visade sitt stöd.

1-DSC_0011

Tyvärr undervisar inte jag min egen klass, man har inte hemkunskap förrän i åttan. Men jag tyckte ändå det kändes kul att följa en klass från början så när jag fick frågan tackade jag ändå ja till att bli mentor i en årskurs sju. Vi har ett system på skolan med en halvtimmes “mentorstid” varje morgon då man träffar sin klass och planerar dagen, går igenom viktiga saker eller läser tyst. Så jag träffar ju dem ändå. Men i tisdags på en håltimma kidnappade jag tjejerna i klassen för lite bakning och fika i hemkunskapen. Det var en jättemysig stund och vi pratade om allt möjligt! Det blev lite allvar och lite fniss. Efter sportlovet blir det samma fast med killarna.

1-DSC_0004

Ja – det är ju faktiskt sportlov här nu! Helt underbart. Det skall bli så skönt att inte behöva sätta någon klocka, att få äta frukost i pyjamas, att inte ha så bråttom att få barnen i säng på kvällarna. Jag är hemma med barnen måndag och tisdag. Då blir det nog någon rolig utflykt någon av dagarna. Sen på onsdagen åker vi tåg till Göteborg och skall tillbringa andra halvan av lovet hos mormor och morfar i Kungälv. Längtar!

Marcus är på after work, barnen sover och själv ska jag faktiskt också gå och lägga mig. Jag är inne i en väldigt intressant bok som jag berättar mer om när den är utläst.

Ha en skön helg!

söndag 16 februari 2014

App-tips

Jag har hittat världens bästa app som kommer att underlätta i vardagen! Den heter “vardagsmaten” och finns också som hemsida. Man får förslag på enkla, näringsriktiga och varierade vardagsrätter för en vecka. Om någon rätt inte tilltalar en väljer man bara en ny rätt. När man hittat en veckomatsedel som man är nöjd med så klickar man på “handla” och så kommer det upp en inköpslista med allt man behöver.

Jag prövar den här appen i veckan som kommer och då ser vår matsedel ut så här. Vi tjuvstartade med måndagens rätt redan idag och den blev jättegod! (Tyckte i alla fall jag…) Barnen och vissa andra fick komplettera med lite köttbullar och pasta.

Det är så skönt när man kommer hem från jobbet att vet att alla middagsingredienser finns hemma.

 

image

Skön helg

Söndag eftermiddag. Lite jobbångest som smyger sig på. Det brukar jag faktiskt inte ha, men jag tror det beror på att jag fick vara hemma med Ellen i förra veckan då hon var sjuk och därför har jag hamnat efter med en del. Marcus får lämna barnen i morgon så kan jag vara på jobbet tidigt och försöka komma ikapp lite grann.

Helgen har varit skön. Vi passade Mariannes och Erics hund Tintin fredag till lördag. Det var jättemysigt att ha en hund här hemma och Ellen tyckte att hon kunde räkna sig som både lillasyster OCH storasyster när Tintin var här. På lördag förmiddag stack Alfred och jag ut och sprang (jag och Tintin) och cyklade (Alfred) fyra kilometer. Det var jättekul och alla tre fick utlopp för lite energi.

På eftermiddagen igår var vi bjudna på middag hos en gammal kompis till mig från Kungälv som flyttat upp till sin flickvän och blivande fru. Det var jättekul att ses igen och dessutom hade de ett roligt avslöjande – nämligen att de ska gifta sig senare i vår och vi är bjudna :-)

Naturligtvis har vi ju också sett två otroligt spännande stafetter på TV. Damernas igår och herrarnas idag. Oj, så spännande det var! Vilka insatser. Man kan nog inte riktigt föreställa sig vilket slit som ligger bakom, hur många timmars träning i alla förhållanden. Underbart att det gav sådant resultat! (Och segerns sötma blev ju inte mindre av att norrmannen kom inhasandes någon minut efter att Hellner gått i mål…)

1-kkk2

Igår var vi en stund i ishallen. Den ligger bara några hundra meter hemifrån och vi har varit där ganska mycket i vinter. För Alfred har det lossnat helt och han far fram på isen och tycker det är jättekul. Nästa steg för honom är att lära sig bromsa, nu lägger han sig ner på knäna när han behöver stanna… Även Ellen tycker det är jättekul och vågar släppa konen mer och mer. Jag saknar dock den riktiga vintern med åkning utomhus på någon sjö.

2-DSC_0007

3-kkk3

Hemma hos Henrik och Helle. Barnen hade med sig lite leksaker hemifrån och var väldigt upptagna…

4-kkk5

onsdag 12 februari 2014

Vabbruari är här!

Det sägs att februari är den månad då det vabbas mest. På dagis har det i några dagar funnits anslag om att magsjukan är här och då börjar man ju tänka när det är vår tur. Igår kväll blev Ellen dålig och det höll i sig ett bra tag in på natten. Idag har båda barnen varit hemma. Hon har haft feber också och varit väldigt ynklig. Nu på kvällen fick vi i henne lite mat och hon börjar bli piggare. Skönt! Nu är det bara att hålla tummarna för att resten av familjen klarar sig. Vågar man hoppas på sådan tur?

Ellen har tillbringat mer eller mindre hela dagen här…

1-DSC_0009

Mina kompisar!

2-DSC_0011

3-DSC_0010

Kvällen slutade så här. Det känns lovande!

4-2

5-1

Utmaningen idag har varit Alfred. Inte så kul för honom, med massa energi, att vara hemma med febrig lillasyster som bara vill ligga i soffan. Det fick bli lite spel, läsning, film och fotboll i hallen.

söndag 9 februari 2014

Barnkalas

Idag hade vi Ellens barnkalas. 12 barn var det som hade kul i två timmar. Marcus och jag tyckte ändå att det var förvånansvärt lugnt… Några lekte här och några där och ibland alla tillsammans. Det märks att de börjar bli lite större. Ellen är väldigt nöjd med sitt kalas!

1-IMG_1555

2-IMG_1558

3-IMG_1561

4-IMG_1564

Nu fortsätter snart kalasandet hemma hos Josefin!

lördag 8 februari 2014

Födelsedag!

Hurra vad det är kul att fylla år! Jag blev väckt med sång och fin födelsedagsfrukost i morse. Sen åkte vi och bowlade och åt pizzalunch på stan. Nu är det lite middag här hemma och sen blir det melodifestivalen i soffan. I morgon blir det middag och mer firande tillsammans med Josefin som fyller år i morgon.

Hela familjen i snygga bowlingskor!

4-DSC_0015

5-DSC_0018

6-DSC_0021

7-DSC_0027

8-DSC_0030

9-DSC_0033

Av Marcus fick jag en surfplatta som jag länge velat ha!

2-DSC_0041

Sedan har det blivit glasstillverkning här hemma. Två olika sorter. Med krossad mjölkchoklad till barnen och med daim till mig och Marcus.

3-DSC_0043

När vi kom hem stod den här vackra buketten utanför dörren. Det var Mats som skickat den. Tack så hjärtligt!

1-DSC_0039

söndag 2 februari 2014

Vilken fest det blev!

Igår hade vi fest här hemma för Marcus som fyllt 40. De första gästerna kom vid halvfemtiden och sen rullade det på ända tills vi stupade vid strax efter tre. Ungefär 35 stycken vuxna och barn var det som kom. Vi hade himla kul! Så roligt att träffa gamla och nya vänner och familj. Mina syskon åkte upp ända från Kungälv för att vara med, det var såklart extra kul! Dåligt med bilder blev det, jag hade liksom inte en tanke på att ta fram kameran under kvällen…

2-IMG_1551

3-DSC_0002

Alfred är otroligt sugen på skidåkning och vi planerar att åka något i Hammarbybacken nästa helg om vädret tillåter. Han stod i hallen i eftermiddags och slipade på tekniken… Hela familjen längtar nu väldigt till vecka 11 då vi åker till Björnrike, Vemdalen.

1-IMG_1552