fredag 29 mars 2013

Mobilrensning och resefeber!

Oj, vilken dålig bloggerska jag varit på sistone! Ibland blir det så, man har mycket omkring sig, eller det är “bara” vardag och finns inte så mycket att skriva om…

Ellen är så rolig och berättar ofta långa historier för oss. I morse låg vi i sängen och hon berättade att hon skall bli lyftkransförare när hon blir stor. Jag ska få prova att trycka på knapparna också. På sätet bredvid sig ska hon ha en termos med kaffe och en smörgås och i bagaget ska hennes snickargrejer ligga. Allt planerat i detalj!

Här kommer några bilder från min mobil, helt osorterade.

Alfred har gjort ett självporträtt på dagis.

1-DSC_0001

Redo för Bamseklubben! I morgon kommer vi!

2-DSC_0007

Förra fredagen hade vi friskvårdsdag på mitt jobb. Vi sågs i Hellasgården för olika aktiviteter. Jag gymmade först och sen åkte jag 6 km med mina nya skidor. Vädret var fantastiskt och så skönt att umgås med sina kollegor på det här viset!

3-DSC_0008

Förra helgen var Marcus iväg. Rebecca kom till oss och umgicks och vi hade det jättemysigt! Var på utflykt vid Albysjön, fick våfflor hos Farmor och Eric, lagade pizza.

4-DSC_0010

Och här är två glada påskfigurer på väg till dagis igår morse.

5-DSC_0013

Påsken har kommit av sig lite här hemma… Jag tycker annars att det är en viktig högtid och vill gärna fira. Men i morgon, på själva påskafton, åker vi till Kanarieöarna! Närmare bestämt Maspalomas på Gran Canaria. Vi ska bo på ett härligt hotell och det ska bli sååå fantastiskt skönt. Det har inte varit så fantastiskt skönt idag när vi har velat packa och greja och två resfebriga barn har pockat på uppmärksamhet hela tiden! Vi ska också sätta klockan på 04.00, det blir inte heller så fantasiskt skönt när den ringer… Men sen, när vi är där i värmen, äter gott, solar, badar, läser, umgås, tränar – då blir det fantastiskt skönt!

torsdag 21 mars 2013

Fotobok

Jag gjorde en fotobok med bilder från vår semester i fjällen på www.onskefoto.se

Man ska kunna dela den online, så jag gör ett försök och hoppas att det funkar (klicka på fullskärm):

lördag 9 mars 2013

Next stop: Björnrike

I morgon åker vi till Björnrike. Jag ser så otroligt mycket fram emot den här veckan! Marcus har varit borta en del med jobbet och jag har känt mig lite trött och sliten så vi behöver verkligen vara lediga tillsammans! I morgon sticker vi och idag har det gjorts inköp, tvättats, packats, impregnerat kläder och skor… Jag har “fått” ett par nya längdskidor och jag är så sugen på att testa dem! Jag är verkligen nybörjare på det området, men det är ju väldigt kul att göra utflykter tillsammans och barnen blir ju bara bättre och bättre så snart funkar det inte att gå bredvid längre.

Lite bilder från vår utflykt i fredags. Ledig fredag brukar ha det här upplägget: tvätta, städa och fixa lite före lunch och sen bara kul efter lunch med t.ex. en utflykt eller spela spel o.s.v. Jag är trots allt ledig en dag i veckan för barnens skull, det är lätt att glömma bort och bara fixa.

1-DSC_0005

2-DSC_0007

3-DSC_0008

Idag gjorde vi ny play dough. Det var länge sen och vi ska ta med den till fjällen. Passar Filip också som vi ska bo med, han är 1½.

4-DSC_0011

Skönheterna! Åh, vad jag längtar efter att få prova.

5-DSC_0013

söndag 3 mars 2013

Kungälv

Barnen och jag har varit i Kungälv på vårt sportlov. Vi bodde hemma hos mamma och pappa och hann träffa hela familjen plus lite kompisar jag inte sett på länge. Så kul! En kväll var jag och Ulrika ute och åt och hade en jättemysig kväll tillsammans.

Här är första sportlovsdagen innan vi åkte ner. Skidutflykt i Alby. Alfred åkte drygt 1 km själv medan Ellen och jag gick bredvid.

02-DSC_0016

Mamma.

03-DSC_0020

Äntligen lekrummet.

04-DSC_0022

Härlig utflykt till Svarte mosse med min kompis Britt och hennes lille Gabriel. Solen sken och vi fick vårkänslor Ler

05-DSC_0031

06-DSC_0035

Utflykt till Rörtången.

07-DSC_0038

08-DSC_0042

Och en dag hälsade vi på Ragnar i Hålta. Han har en väldigt rolig modelljärnväg. Kusin Jesper (Ellens stora favorit!) följde också med.

09-DSC_0049

Ragnars roliga bil.

10-DSC_0050

Och så fick man prova att gunga i traversen.

11-DSC_0056

12-DSC_0058

13-DSC_0061

Passar även för stora barn…

15-DSC_0067

I morgon blir det fullt ös igen med jobb/dagis – simskola – mitt pass. Men bara en vecka kvar tills vi åker till fjällen. Jag längtar så mycket! Det har varit en ganska intensiv period för både Marcus och mig på våra jobb så det blir skönt att vara lediga tillsammans.