söndag 23 september 2012

Helgen

I fredags hade barnen och jag en väldigt skön ledig dag. Ofta blir det att man bokar in träffar med kompisar eller planerar ärenden som måste göras när man är ledig, men i fredags hade vi inga måsten och det var bra! Vi var ute på en lång cykeltur, bakade bröd och sen gjorde vi en liten utflykt till Barnsjön här i närheten. Mysigt!

DSC_0006

Igår blev vi bjudna på kräftor hos Eric och Marianne. Det var riktigt festligt och gott. Barnen smakade och tyckte också om, så det blev några stycken som slank ner där också… Sen sov vi över i lillstugan.

 DSC_0009

Idag var barnen och Marcus iväg en stund och jag fick pluggat lite. På torsdag åker jag iväg på min första Friskis & Svettiskurs. Då ska jag ha läst hela boken och den är mastig! Jag känner mig som en läkarstudent. Det handlar om muskler, skelettet, matsmältningen, styrketräning, konditionsträning och annan träning… Hjälp, sen blir det skriftligt prov!

 DSC_0010

Jag ser väldigt mycket fram emot kursen den här veckan. Vi kommer att bo på Lillsveds folkhögskola på Värmdö torsdag till söndag. Vi kommer att prata fysiologi, tränings- och näringslära, ledarskap m.m. och dessutom är det 2-3 träningspass varje dag. Det blir nog tufft, men väldigt väldigt roligt!

fredag 21 september 2012

Att brinna

Igår var jag och Christina på bio, vi såg dokumentären “Palme”. Efteråt gick vi på ett café och hade en lång, härlig pratstund om politik, ideologier och engagemang. Åh, jag blir så upprymd av sånt! Jag tycker om diskussioner, att lyssna och att försöka formulera sina egna tankar. Jag har något slags behov av att engagera mig och jag tänker att jag någon gång (när jag får mer tid) ska försöka få utlopp för det lite mer, kanske genom att engagera mig politiskt…

Jag var bara tio år då Palme mördades. Precis som alla andra kommer jag ihåg det precis. Jag sov över hos mormor och såg rubrikerna när jag hämtade tidningen. Jag gick in till mormor fast hon sov och väckte henne och hon blev ju naturligtvis alldeles förskräckt.

Säga vad man vill om Palme, han var ju både älskad och hatad, men faktum är ju att han brann! Som politisk motståndare kunde man bli alldeles nergjord och förintad av honom. Men jag saknar något av den nerven och tonen i svensk politik idag, är inte Reinfeldt och Löfvén ganska försiktiga i jämförelse?

Hur som helst så kan jag verkligen rekommendera filmen. Jag tyckte nog att de försökte hålla den så neutral som möjligt, Adehlson, Bildt, Fälldin m.fl. blev intervjuade. Och inte minst var den ett väldigt intressant samtidsdokument.

söndag 16 september 2012

Alfreds barnkalas

I förmiddags var det en mycket förväntansfull och rastlös kille som gick omkring här hemma och frågade ungefär varannan minut hur långt det var kvar tills kalaset började… Sen blev klockan äntligen två och gästerna kom. Åtta barn och fyra vuxna var vi. Vi hade arrangerat lite lekar, men barnen hade väldigt roligt och lekte mycket själva, så vi vuxna kunde sitta och fika och ha det ganska skönt!

Lugnet före stormen… Kalaset gick i Carstecken. Blixten McQueen är favoriten just nu!

IMG_9554

 IMG_9557

 IMG_9563

 IMG_9566

En poängpromenad med frågor ledde så småningom till…

DSC_0001

 IMG_9568

… godisträdet!

 IMG_9571

Alfred fick massor med fina presenter, nästan bara legomodeller som han älskar! Vi har byggt ihop några, men några finns kvar att ta fram då och då. Han är mycket nöjd med kalaset och kommer nog somna gott ikväll.

lördag 15 september 2012

Lisa Rödstrumpa

Häromdagen surfade jag runt på lite olika sidor i största allmänhet och kom in på en som heter www.skapamer.se Den var väldigt trevlig och de hade mycket roliga produkter att sälja. Det fanns t.ex. byggsatser till barn. Men när jag fick se produktbeskrivningen såg jag rött; byggsatsen riktade sig nämligen till POJKAR! Eftersom jag är lite debattlysten av mig kunde jag inte låta bli att skriva ett mail till dem:

Hej!

Jag är ute efter en byggsats till min dotter som älskar att snickra och hittade en på er sida, men tyvärr kunde jag inte köpa den, eftersom den riktar sig till pojkar...

Så här står det i den beskrivande texten: "Byggsats Byggsats som innehåller 95 delar. Bara fantasin sätter gränserna! Med ritningar som inspiration. För pojkar från 7 +"

Naturligtvis är jag ironisk, men jag bara undrar hur ni tänker. Det är år 2012, har vi inte kommit längre än så här? Visst måste väl även tjejer få lov att snickra? Jag tycker det är dags att ni ändrar på den här mossiga beskrivningen omedelbart och helt enkelt riktar er till snickarglada BARN.

Mvh Lisa Wahren

Dagen efter fick jag svar:

Hej!
Vi tackar för att du uppmärksammat detta. Vi skickar vidare till vår webbansvarige så han korrigerar det.

MVH Sebastian

När jag sedan gick in på sidan hade de ändrat alla beskrivningarna och produkterna riktade sig till BARN istället. Bra! Tråkigt bara att det fortfarande sker sådana här slentrianmässiga “felskrivningar”.

En ledig fredag i regnet…

Ja, vad gör man då? Jo: bakar bullar, har picknick i vardagsrummet, struntar i att det regnar och går ut ändå och bjuder hem en lekkompis på fika. Så blir det en riktig höjdardag ändå!

IMG_9538

IMG_9547

IMG_9548

DSC_0003

DSC_0004

Här är vår egen lilla Pippi som sover med fötterna upp och huvudet ner…

DSC_0001

Idag har vi förberett för Alfreds barnkalas i morgon. Här sorteras i nio högar det som skall bli godispåsarna till gästerna. Och det blir inte fiskdamm utan skattjakt… Vi får återkomma efteråt med rapport.

 IMG_9549

Kvällen idag avslutades i soffan framför barnprogrammen med varsin skål med lördagsgodis.

 IMG_9553

söndag 9 september 2012

Hänt i veckan

Blandade bilder från veckan som gått.

I torsdags var vi på 5-årskontroll på BVC. Alfred fick en spruta, och blev lite krasslig på kvällen. Det höll i lite dagen därpå också, men sen var han pigg igen!

DSC_0020

Min kvällslektyr nu för tiden. Om tre veckor åker jag på min första utbildning och då ska jag ha läst klart!

DSC_0019

Igår jobbade jag mitt första pass som värd på Friskis. Det gick jättebra och var hur kul som helst! Jag är verkligen taggad för det här!

IMG_9497

Mycket studsmattehoppning har det blivit! Idag bytte vi studsmattan för det var ett hål i väven, så nu kommer nätet upp också och man kan ta det lite lugnare…

DSC_0030

I fredags åkte barnen och jag till Tyresö och hade en skön stund. Det var en jättefin dag!

DSC_0002

 DSC_0005

 DSC_0023

Igår tog Farfar Lars med sig Marcus och Alfred på en utflykt som present till Alfred. De åkte ångtåg i Mariefred och hade en härlig dag!

IMG_9503

IMG_9507

Och jag tog med Ellen på hennes första biobesök. Hon ser ju skräckslagen ut, stackarn! Men det var för att det var lite mörkt och läskigt i salongen. När filmen om “Prick och Fläck” började tyckte hon att det var jättekul!

 DSC_0025

Sen gick vi och fikade. Så mysigt att göra någonting med bara ett barn ibland.

 DSC_0027

Idag var vi och hälsade på Dennis på Värmdö. Han bor jättefint i ett mysigt hus med nästan lite kollektivkänsla. De har matlag och verkar göra mycket ihop. Det här fina konstverket fanns på gården – ett fågelrede av slangar och slangklämmor med betongägg i. Jättehäftigt, tyckte jag!

 DSC_0031

 DSC_0033

 DSC_0034

Och så en fin bild på Ellen som Marcus tagit.

 IMG_9473

Idag har jag verkligen inte hållt mig till min nyttiga livsstil som jag försöker annars. Det har blivit fika, mackor och som pricken över i pizza hos Dennis. Så nu är jag nästan lite äckligt mätt och tänker att jag ska ta nya tag i morgon :-) God natt och ha en bra vecka!

lördag 1 september 2012

Alfred 5 år!

I torsdags fyllde vår kille fem år! Han var mycket förväntansfull innan och hade väldigt svårt att somna kvällen före. På morgonen firade vi såklart med sång och flagga och födelsedagsfrukost. Enligt Alfreds egen önskan blev det grapefrukt och rostat bröd. Senare på dagen kom Farmor och Eric och Fastrarna på kalas. Födelsedagsbarnet valde baconpasta till middag och en Blixtentårta!

Här är vår lille Alfred för nästan exakt fem år sedan, bara några dagar gammal…

alfred 031

Alfred på sin ettårsdag

015

Två år…

DSC00952

Tre år…

007

Fyra år…

045

… och fem år!

004

Senare på eftermiddagen fick han en studsmatta! Den blev poppis med en gång. Han har så mycket spring i benen så den kommer nog att användas flitigt…

0151

022

033

Alfred, vår kille, som är nyfiken på det mesta och som har tusen gånger på gång samtidigt. Som kan ha väldigt svårt att sitta still och som flyger som en fjäril från blomma till blomma…(Min farmors beskrivning av mig som liten också, tycker den passar väldigt bra på Alfred.) Om det inte handlar om legobygge, meccano eller något annat spännande pilligt jobb, då kan han sitta nästan hur länge som helst. Alfred som lärt sig så mycket på senare tid och visat väldiga tecken på tålmodighet, då han lärt sig cykla, vissla, simma under vatten. Och han är (oftast) väldigt snäll mot lillasyster och vet vad han ska göra för att hon skall vara glad. Alfred som är otroligt hjälpsam, och gärna vill göra frukost och fixa fint åt oss alla! Vad vi är glada att du finns i våra liv!

039