torsdag 28 juli 2011

Några bilder till!

Marcus hade några roliga bilder i sin mobil som jag missade förut…

Alfred i Ragnars verkstad. Han fick köra traversen!

DSC_0036

Alfreds bästa lekplats, i båten! När jag ska hämta honom säger han: “Jag ska bara lägga till först!”

DSC_0041

Hemma hos Martin och Mariana finns tre underbart söta kattungar som barnen gärna vill hälsa på.

DSC_0044

I “Lilla Havet” som pappa och Ragnar byggt upp. Mycket populärt hos alla barn (även stora!)

DSC_0054

DSC_0060

Igår när vi kom in från tjejseglingen. Jag tycker det känns lite sådär att lägga till när fem-sex personer tittar på, men det gick riktigt bra!

DSC_0078

Sen sist…

Dagarna här på Rörtången bara seglar förbi och de går med en väldig fart, även om vi inte gör så mycket… En vanlig dag innehåller lite bad i lilla havet, fika, en promenad till kiosken/lekplatsen, krabbfiske, grillmiddag. Jag inser att jag är alldeles för dålig på att fotografera i vardagen, där ska jag försöka bättra mig!

Vi hade besök av Eric, Marianne och Tintin i några dagar. Det var väldigt trevligt! I måndags kom två arbetskamrater till mig från Tyresö hit och vi var ute och tjejseglade i ett dygn, Ulrika var också med. I morse åkte de och då fick vi besök av Jonas och Sofia som stannar tills på lördag, de bor på Fars Hatt i Kungälv.

Här kommer i alla fall några foton, utan någon ordning alls…

En dag var det marknad på lekplatsen med ponnyridning för barnen. Alfred var jättemodig och tyckte det var jättekul, Ellen ville gärna prova, men ångrade sig efter 100 meter och hoppade av.

IMAG0159

IMAG0162

Det blir otroligt varmt uppe på loftet där Marcus och jag sover. Åsa och Håkan skaffade en AC som är guld värd, och Ellen gillar att stå och blåsa håret i den…

074

Den 22:e juli hade Marcus och jag 5-årig bröllopsdag. Mamma och pappa passade barnen och Marcus och jag hade en härlig dag på Marstrands Havshotell där vi spa:ade och åt middag. Marcus tog ostron till förrätt och jag en god oxcarpraccio,

IMAG0155

IMAG0156

IMAG0154

Karin, Ulle, Åsa och jag på tjejsegling. Vi ankrade vid Tornarna och fiskade makrill. Det nappade hela tiden och vi fick 21 stycken!

P1000837

IMAG0170

I Marstrands hamn. Det var så skönt att sitta och prata och skratta utan barn. Vi hade tur med vädret också! Vi tog en tur på rean på Marstrand också och vi alla fyra fastnade för samma klänning, så vi köpte den allihop!

P1000850

P1000859

Hejdå för den här gången, Marstrand!

P1000876

söndag 17 juli 2011

Seglingen

Igår kom vi hem till Rörtången efter fem dagar till sjöss. Vi har haft det jättebra. Barnen älskade båtlivet och var helt uppspelta och tossiga över allt nytt de första dygnen innan de något sånär acklimatiserade sig. Först seglade vi till Stenungsund där vi låg en natt. Efter det gick vi till Mollösund på västra Orust och de två sista nätterna låg vi i Gullholmen som är en favorit för mig längs med kusten. Där finns en jätterolig lekplats för barnen och en del krabbfiske blev det också. Sedan kom mamma och pappa upp till Ellös med bilen, Marcus och pappa seglade hem båten medan mamma, jag och barnen tog landvägen.

Nu är det jätteskönt att vara på Rörtången och installera sig ordentligt för de närmaste veckorna! Idag ösregnar det, men det gör ingenting, vi har haft sån tur med vädret och snart blir det nog bättre igen.

Här kommer lite bilder från seglingen, helt osorterade…

När vi skulle kasta loss eller lägga till sa vi till barnen på skarpen att sätta sig stilla på sina kuddar och hålla varandra i handen, något de faktiskt respekterade ganska bra.

IMG_8053

IMG_8061

IMG_8065

Ellen med sin älskade docka Anna-Lisa som helst ska vara med överallt.

IMG_8094

IMG_8106

IMG_8109

IMG_8112

onsdag 13 juli 2011

Till havs



Igår stack vi ut med båten. Första natthamn blev Stenungsund och nu ligger vi i Mollösund. Vi har det jättebra på alla sätt!

måndag 11 juli 2011

Paus



Vi stannade hos Marcus kompis i Töreboda för lek och mellanmål. Nu är vi på väg igen och vi alla är nog lite trötta på att åka bil...

söndag 10 juli 2011

Snart drar vi västerut!

I morgon bär det av. Först börjar vi med några dagars segling och sedan checkar vi in på Rörtången! Idag är det packa och tvätta och kompletteringshandla som gäller. Lite trixigt att packa när vissa väskor ska stå kvar i bilen, vissa ska med i båten o.s.v, men ett i-landsproblem av stora mått!

Häromdagen var jag och barnen hemma hos min kollega Lena där vi blev bjudna på lunch och bad. Hon hade nämligen en pool, och efter de första tio minuterna av blyghet var barnen alldeles tokiga! De älskade vattnet och hoppade och skvätte och hade jättekul!

IMAG0134

IMAG0135

Igår var vi hemma hos Kicki och Gustav på middag. Så trevligt att se deras fina hus i sommarskrud. Alfred var väldigt intresserad av markiserna och hjälpte gärna till när de skulle in.

IMAG0136

IMAG0138

Idag var jag ute på en långpromenad före frukost. Lite magiskt nästan, det var så vackert och ljust och tyst och knappt någon ute. Då hände det något väldigt speciellt – framför mig på vägen stod en älgko och hennes kalv. Det kanske var 40 meter mellan oss, jag försökte fota med mobilen, men det var i motljus så det blev inget bra. Efter en stund började jag försiktigt gå framåt och då vände de och sprang iväg. Efter en stund gick jag längs med en å och hörde ett väldigt plaskande i vattnet, jag tänkte att det kanske var någon morgontidig kajakpaddlare, men när jag tittade efter var det (samma?) älgko och kalv som simmade i ån. Så mäktigt, kände mig verkligen nära naturen! Vad stora de är i verkligheten!

Jag ska försöka att blogga lite från mobilen på vår semester, men det blir lite korta inlägg bara. Hoppas ni alla har en superskön sommar! Kram!

torsdag 7 juli 2011

En dag på Skansen

Idag åkte vi till Skansen. Det var väldigt varmt, vi fick sätta oss i skuggan och pusta några gånger. Men inte så väldigt mycket folk. Barnen tyckte det var jättekul och vi hade en supermysig dag! Ellen är verkligen otroligt förtjust i djur och satt länge och klappade en killing. Så gulligt!

002

011

015

027

040

048

050

Nu ska vi grilla lax och till det blir det en god röra med haricot vertes och vitlök, romsås och kokt potatis!

tisdag 5 juli 2011

Kanotutflykt

Idag var vi på en kanotutflykt. Det finns ett jättebra kanotuthyrningsställe här i närheten, vid Gudö å. Därifrån paddlade vi till Långsjön, genom Gammelström och fram till Tyresö Flaten där vi gick iland på en klippa och åt lunch. Det blev köttbullesmörgåsar och kycklingssallad, choklad och saft. Barnen tyckte det var jättekul och satt ordentligt i kanoten hela tiden. Nu vet vi att det funkar och vågar oss kanske på en längre tur nästa gång…

DSC_0045

DSC_0048

IMAG0129

DSC_0053

måndag 4 juli 2011

Äntligen lediga!

Förra veckan var otroligt varm och fin och Marcus jobbade fortfarande. En eftermiddag passade farmor och Eric barnen och jag fick gjort en massa bra ärenden. T.ex. besiktigat bilen och köpt en del på rean. Jag köpte nya springskor som jag har provat flera gånger och de är jättesköna! Ett par nya jeans blev det också, och lite smågrejer.

En dag åkte vi till Trinntorpsbadet på Tyresöhalvön och badade. Det var jättehärligt där. Långgrunt och brygga. Dessutom ligger en restaurang precis i närheten och den ska vi besöka på onsdag kväll med Marianne, Eric och Rebecca. Det blir mysigt!

Men nu är Marcus också ledig och hela familjen har SOMMARLOV!!! (Mycket trevligare ord än semester!) Den här veckan är vi hemma och ska vara sociala med en del olika vänner. Kanske blir det en utflykt till Skansen också. På söndag eller måndag bär det av ner mot västkusten och några dagars segling innan vi “flyttar in” på Rörtången!

Jag har en kusin som bor i Haninge ganska nära oss. Tyvärr är man alldeles för dåliga på att ses, dagarna liksom bara rullar på. Men igår ringde hans bror, min andra kusin Johan, som bor i Chile i vanliga fall, och frågade om vi kunde ses. Så vi var där och grillade på kvällen och hade jättetrevligt! Ett kärt återseende av mina kusiner och deras familjer! Tyvärr tog jag inga bilder, det var synd.

Ellen vid Trinntorpsbadet.

IMAG0120

En cykelutflykt till Lokis.

IMAG0121

IMAG0124

IMAG0126