tisdag 15 juni 2010

Nyfriserad!

På sista tiden har vi mest varit hemma och haft det lugnt och skönt. Jag är hemma med barnen den här veckan och Marcus jobbar. Det blir lite undersökning av olika lekplatser och i eftermiddag tänkte jag att vi skulle gå en sväng till biblioteket här.

Det är roligt att ha lite skog utanför fönstret, för vi får se olika djur lite titt som tätt. Hittills har vi sett ekorre, räv, rådjur och en massa fåglar! Som den här gröngölingen t.ex.

003 (6)

I lördags var jag med Alfred hos frisören för första gången. Det brukar inte vara så lätt att klippa honom, han sitter inte still så långa stunder direkt, så jag var beredd på det värsta. Men han satt otroligt snällt och fint hela tiden och vände på huvudet precis som frisören sa! Efteråt fick han lite blå färg i håret också och han kände sig väldigt stor och duktig när vi gick därifrån!

Samma dag var även Marcus och jag hos frisören, så nu är vi prydliga i håret hela familjen :-)

008 (3) 

Min avskedspresent från jobbet var den här fina boken:

010 (3)

Här kan man fylla i när man varit borta på middag; vad man fick att äta och dricka, recept, dukning m.m.

011 (2)

Två busiga syskon på väg på treårskalas hos Iris.

013 (2)

Kalastjej!

026

Kalaskille!

040

fredag 11 juni 2010

Avslutning i skola och på lekis

Igår hade vi skolavslutning för niorna på min skola. Vi har ju en internationell profil och blandar svenska med utländska traditioner, niorna är klädda i kåpor och mössor när de går ut, det ger en väldigt högtidlig stämning!

Här förväntansfulla elever och föräldrar utanför den vackra aulabyggnaden. Inne i aulan hade eleverna en show. De hade bl.a. spelat in en film där de föreställde olika lärare. Hon som spelade mig hade en kudde innanför tröjan och sa “jag har någonting att berätta, jag ska ha barn igen…” Haha! Ja, jag har ju varit mammaledig två av fyra år på skolan så det är väl bara att inse att jag kommer bli ihågkommen som “hon som alltid är gravid” som en elev uttryckte det…

002

Åh, visst förmedlar den här bilden glädje och framtidstro?

027

Mina kära kollegor Josephine, Anna och Lena. Det är Anna som är mamma till Iris som ju förekommer i bloggen ibland. Vi ska på treårskalas hos henne på söndag! :-)

008

På kvällen hade vi personalfest. Otroligt bra slut på en fin dag. Och på mina år på Raoul Wallenbergskolan… Jag har trivts otroligt bra där! När jag började där var jag också ny i Stockholm och hade inget eget umgänge här, så många av mina kollegor är också mina bästa vänner här i Stockholm. Jag är inte rädd att vi kommer tappa kontakten, men de här sista dagarna har varit lite känslosamma och vemodiga!

039

Idag var det dags för en avslutning till – den på Alfreds lekis. Vi har varit så nöjda med lekiset och med Alfreds fröken Solveig! Han har trivts och aldrig varit ledsen vid lämning (mer än någon gång i början). Vi önskar så att han kunnat gå kvar, men det går inte med tanke på resvägen. Det är bra att det är ett långt sommarlov nu, så kanske minnena bleknar lite innan han ska börja på Trollsländan här i Trollbäcken i augusti. Och det kommer också bli jättebra, såklart!

Det var ringlekar, dans och sång!

054

Alfred med sina kompisar Daphne och Ava.

056

Ellen trivdes också jättebra!

057

Sedan blev det en otrolig kak- och tårtbuffé! En gång undrade både Marcus och jag var Ellen var innan vi upptäckte att hon satt sig på bänken mellan två stora barn och också huggit in på kakorna!

062

064

 

071

Nu har jag och barnen sommarlov! Marcus jobbar en vecka till och sedan är vi lediga i sex långa veckor tillsammans. Åh, vad det ska bli skönt!!!

måndag 7 juni 2010

Välkommen Tintin!

Idag var Ellen, Josefin och jag och hälsade på lilla Tintin som kom till Eric och Marianne igår. Det är en åtta veckors Golden Retrievervalp som är otroligt söt! Tintin var väldigt intresserad av Ellen, kanske för att hon var mer i “lagom” storlek…?

009

023

söndag 6 juni 2010

Liten utflykt!

Idag tog vi cyklarna och åkte runt för att titta lite på närområdet. Vi cyklade till Fornuddsbadet, som ligger ungefär 2,5 km härifrån. Det var ett jättemysigt och barnvänligt bad och jag gissar att det kommer bli en och annan utflykt dit. På vägen hem hittade vi en jättestor och rolig lekplats inte alls långt ifrån oss. Där stannade vi och lekte en stund och vi fick lova Alfred att gå tillbaks dit snart igen – han ville INTE gå hem!

002 (4)

003 (4)

005 (3)

fredag 4 juni 2010

Puh!

Så känner jag just nu! Har nog haft en av de mest hektiska perioderna i mitt liv just nu… Det har gått jättebra med flytten, men det är otroligt skönt att det är över! Samtidigt har jag haft den mest intensiva perioden på hela året på jobbet med betygssättning, bedömning, betygssnack med elever, rättning av arbeten inkomna i sista minuten i hopp om att få ett högre betyg m.m. Men nu är betygen satta, flyttlassen körda och vi börjar komma i ordning här! Det är lustigt hur fort det här känns som hemma. Jag känner mig så trygg och trivs så otroligt bra här. Dessutom sover hela familjen bättre än någonsin. Båda barnen har sovit i sina sängar hela nätter sedan vi flyttade in och jag har för första gången sedan Ellen kom också sovit hela nätter utan att vakna. Underbart!

Jag har ju inte berättat på bloggen att jag fått nytt jobb! Jag trivs väldigt bra på mitt nuvarande, särskilt med mina goa kollegor, men det tar 1½ timme från dörr till dörr om jag åker buss och minst 45 minuter med bil. De 2-3 timmarna per dag vill jag gärna tillbringa med barnen istället. Och så hade jag sån tur att det dök upp en hemkunskapslärartjänst på skolan här i Trollbäcken för några veckor sedan som jag sökte – och fick! Jag och Ellen cyklade dit i måndags och det tog sju minuter. Barnens dagis ligger på vägen. Det känns så otroligt skönt att få nära till jobbet. Jag börjar i augusti och kommer att jobba 80% vilket passar väldigt bra.

Här kommer lite bilder i helt osorterad ordning:

Hejdå, Maltgatan! Det är en konstig känsla att gå in i en helt tom lägenhet.

009

Hej Liljegränd!

009 (2)

Alfred kör lastbil. Här satt han i godan ro i minst en halvtimme medan vi kunde packa ur bilen i lugn och ro… Ända tills Fredrik visade honom var tutan satt!

007

Marcus och barnen på utflykt på vårt lilla berg precis utanför tomten.

002 (2)

024

 Pusskalas!

003

014

 Idag gick Marcus och barnen en promenad i skogen till Barnsjön här i närheten. Och där fanns det massvis med grodyngel till Alfreds stora förtjusning.

027

Det är så härligt att ha sin egen lilla tomt. Den är verkligen inte stor, men det är en stor frihetskänsla! Och det är ju verkligen rätt årstid att flytta in nu när det är som vackrast. Här är lite av de växter vi kan njuta av.

En underbar syrén.

003 (2)

En rhododendronbuske på väg att slå ut.

005 (2)

Förgätmigej. Den vackra lilla blyga blomman som alltid får mig att tänka på min farmor!

006 (2)

Vinbär! Hoppas att det blir såpass mycket att det kanske kan bli lite vinbärssaft av det.

007 (2)

Sofie var uppe i Stockholm i början av veckan med sin klass. Ellen och jag åkte in till stan i tisdags och åt lunch tillsammans med henne på Rosendal. Jättemysigt att träffas! Vi köpte också lite fina kryddväxter som jag satt i en kruka på balkongen. Hoppas de vill trivas där!

019

Nu är det äntligen helg! Vi ska nog ta det ganska lugnt men ändå hinna umgås med vänner och familj! I morgon kommer Pontus och Anna hit med sina barn en sväng. Sen blir det grillning på Tyresö. Mums!

Ha en skön helg så hörs vi snart igen!