måndag 31 maj 2010

Plaskar...


...på farmors brygga! Allt har gått bra med flytten och vi har sovit i vårt nya hem i två nätter. Inget internet inkopplat än, men förhoppningsvis i morgon. Mer bloggning kommer!

måndag 24 maj 2010

Äntligen!!!

Ja, nu har vi fått tillträde till vårt hus på Liljegränd! I fredags fick vi nycklarna och då kom också mamma och pappa upp. De har hjälpt oss hela helgen med målning, tapetsering, barnpassning och matlagning. I morgon åker de hem och då är det viktigaste klart, så då är det ”bara” att flytta in alla möbler och tretusen kartonger på lördag.

I lördags var det helt fantastiskt väder och Alfred och Ellen invigde den nya poolen som de fått. Det tog lite väl lång tid att fylla den med vatten, tyckte Alfred.

027

Vår tomt gränsar till allmänning. Det är toppen, ingen insyn och massa spännande platser att upptäcka och leka på! Alfred har redan varit uppe på “berget” flera gånger!

029

Här är vår uteplats med möbler som den tidigare ägaren lämnade kvar. Känns så lyxigt och skönt att äta middag ute på sin egen altan!

030

Här kan man ju för all del även ta en tupplur efter ett gott dagsverke…

035

Mamma kontrollerar att karlarna jobbar ordentligt…

003

… och det gjorde de! Vi tyckte inte att den ljusblå tapeten med svart bård var jättesnygg!

026

Här förbereds för tapetsering.

004Tjoff – upp på väggen!

005

Och resultatet blev så här fint. Ellen är väldigt förtjust i fåglarna och vill gå och titta på dem hela tiden.

018

Idag hann jag fixa lite också, målning och assistans vid tapetsering blev mitt jobb. Och sätta upp dörrfoder igen.

010Den här tapeten i hallen är vi väldigt nöjda med!        

019

Alfred vill också hjälpa till, såklart! Här skruvar han i några gångjärn som han såg pappa och morfar göra några minuter tidigare.

033

En trappgrind följde med i köpet och den är vi väldigt glada för! Men inte barnen…

037

När man inte har några möbler går det väldigt bra att mysa i en hörna av stolsdynor!

041Klockan är nästan tio på kvällen och Marcus är fortfarande där för att ta bort papp från golvet och dammsuga. Resten av veckan måste vi packa och iordningställa lägenheten här. På lördag flyttar vi och det är en hel del kvar att göra. Vågar inte riktigt tänka på det, men det ska bli väldigt skönt när det är klart.

Förresten har det blivit lite manfall vad gäller flytthjälp så om någon är ledig på lördag och har lust att käka lite paj och ha det trevligt på lördag kväll är ni hemskt välkomna. Ja, just det, ni får gärna hjälpa till att bära lite först ;-)

tisdag 18 maj 2010

Bye bye, Sjöstan…

Idag gick Ellen och jag en promenad i det underbara vädret!

Först gick vi till Apoteket och köpte en allerginässpray till mig. Jag är så trött på min envetna förkylning som aldrig går över. Har börjat fundera på om det kan vara pollenallergi och tänkte prova om jag märker någon förändring nu. Ellen blev lite sämre på eftermiddagen idag. Hennes feber steg och hon har varit trött och hängig. Vi fick till och med ställa in en lekstund med Sylvester och Ellinor. Synd! Men jag hoppas att det nått toppen nu och att det vänder!

Men i alla fall så kan man inte bli annat än lycklig när man går omkring här nu i sommarvädret och ser dessa vackra träd:

001

003

010

Här är “Lotten” som går fram och tillbaks mellan Lumabryggan i Hammarby Sjöstad och Barnängskajen på Södermalm varje kvart. Den är gratis och den har vi åkt mycket då vi har gått till Blecktornsparken eller Spårvägsmuséet. Alfred brukar “titta efter land” när vi åker och som tur är är det aldrig särskilt långt till land…

013

Vi har haft 25 grader här idag! Fullt med folk som solar på “Tårtan”.

014

Ellen älskar att titta på de roliga fontänerna som sprutar vatten! Hon blir läskigt förtjust när det skvätter lite på henne.

016

018

019

Efter-lekis-bad på balkongen! Det var en höjdare, tyckte Alfred!

021 (3)

måndag 17 maj 2010

Alldeles uppåt väggarna?

Igår fick Marcus och jag lite halvpanik – vi måste verkligen bestämma tapeter NU om de ska hinna beställas och komma till helgen. Så när barnen lagt sig blev det lite surfande. Till slut bestämde vi oss och idag har jag varit och beställt. Vi känner oss nöjda och hoppas bara det blir bra i verkligheten också.

Trädtapeten från ett annat inlägg har blivit utkonkurrerad av – ingenting! Det rummet är relativt nymålat och fräscht och så småningom kommer vi “flytta upp” på övervåningen och då blir det ett barnrum. Så det får vara som det är så länge.

Däremot blir det den här i hallen:

jfrank_thumb[2]

Den skall vara på en vägg, den som är bakom hatthyllan och en bit till. Resten av väggarna i hallen blir vita. Just nu är det en citrongul färg som inte känns så jättekul…

Barnen kommer att få den här tapeten på en vägg:

P471-09_395_447

Först tänkte vi att den kanske är lite plottrig och småmönstrad, men den ska bara sitta på en vägg, och där är ett fönster. Alfred och Ellen kommer nog gilla att titta på de små fåglarna och så tänkte jag ta upp färgerna och låta rummet gå i samma gröna, gula och vita färg som i tapeten.

Just nu ser det mest ut så här hemma hos oss:

004 (2)

001 (3)

Ellen är ganska krasslig. Hon hade rätt hög feber i natt och hostar och har ont i halsen. Men mellan varven är hon ganska pigg och humöret är det inget fel på. Hon sover lite extra mycket bara och det är bra!

Klockan fyra ska vi möta Marcus på Medborgarplatsen och gå till banken och göra upp det sista. Rebecca går en promenad med barnen så länge :-)

Wow! Nu är det på riktigt! Lite svårt att fatta, men om två veckor bor vi där! Jag tänkte ta en nostalgipromenad här i Sjöstaden och fotografera lite i morgon. Det är så otroligt vackert nu när Lumaparkens alla körbärsträd blommar. Visst finns det saker jag kommer att sakna här – men åh, vad jag längtar efter att kunna gå rakt ut på vår egen altan, inga parkeringsproblem med bilen, tyst och lugnt, mer ytor – ja, det ska bli underbart!

De här fyra åren på Maltgatan kommer nog alltid framstå som väldigt lyckliga i mitt minne! Här flyttade vi in som nygifta och här har vi fått våra barn! Men det känns väldigt skönt att ta nästa steg nu!

lördag 15 maj 2010

Bryggiläggning

I torsdags åkte vi till Tyresö och försökte hjälpa till att lägga bryggan på plats. Allt blev inte klart, så Marcus och Alfred är där nu och fixar det sista tillsammans med Eric. Sen får Alfred stanna på Tyresö ett tag och så ska vi packa lite här hemma. Vi har kommit igång nu och i hallen står ett antal kartonger. Lite i taget så ska det väl bli klart till slut. Just nu känns det lite övermäktigt bara…

004

011Ellen ligger och sover och jag försöker packa i köket. I morse klämde jag Ellens tumme när jag skulle stänga balkongdörren. Hon hade tummen i bakänden av dörren och jag trodde att hon var i köket hos Marcus. Usch, hon blev jätteledsen såklart! Nageln har börjat blåna och tummen svullnade upp. Men på sjukvårdsupplysningen sa de att om hon kan böja på tummen och greppa om saker är det ingen fara och det kan hon. Bara att hoppas att det inte gör ont länge! Alfred var jättesnäll mot henne, klappade henne på huvudet och sa “förlåt”. Han förstår visst inte hela innebörden av det ordet än…

tisdag 11 maj 2010

Dålig uppdatering!

Jag vet!

Just nu går mycket tid åt att planera inför flytten. Ständiga val som ska göras (ganska angenämt problem), utrensning av saker med försäljning på blocket m.m. Det är inte klokt, snart flyttar vi! Om mindre än två veckor får vi tillträde till huset och den 29/5 går flyttlasset!

I fredags var jag ute och åt med mina mammakompisar från Alfreds föräldragrupp. Det är så kul att vi håller kontakten även om det inte blir så ofta. Men vi hade massor att prata om och kvällen gick fort!

I lördags var Pontus och Anna här och åt middag. Fyra barn mellan 1½ och 4½. Men barnen hade jättekul tillsammans och det var första gången på länge vi kunde äta i någorlunda lugn och ro och dessutom föra ett vuxet samtal! Underbar känsla :-)

Häromdagen när jag var på jobbet fick jag den här bilden mms:ad från Marcus. Barnen tyckte att han låg och drog sig för länge och gjorde picknick på golvet med banan och mariekex. Kreativt!

001

Ellen försöker få liv i storebrorsan efter middagsluren vilket är lättare sagt än gjort… Han är väldigt svårstartad efter att han sovit! Ellen däremot går från sovande till 100 km/h på 2 sekunder.

008

Alla barnen, Agnes, Ellen, Anton och Alfred.

016

söndag 2 maj 2010

Helgen

Idag har jag försökt börja rensa i min garderob! Det känns onödigt att flytta med sig saker man inte använder. En hel massa har jag lagt i påsar som ska till insamlingen. Kläder som är före jag väntade Alfred och som känns antingen hopplöst för små eller hopplöst för ute! Hur som helst så är det skönt att ha tagit ett första steg i flyttförberedelserna.

I fredags var jag och såg Jane Eyre med några arbetskamrater och den var så bra! Rolig, gripande, sorglig – allt! Tiden bara flög iväg.

Igår hade vi besök av min brorson Robin som är uppe och hälsar på några kompisar. På kvällen var Eric, Marianne och Rebecca här och åt middag.

Idag har vi varit och lekt med Iris och hennes föräldrar och även fått besök av Sofie och Magnus som är i Stockholm över helgen. En händelserik och social helg med andra ord!

I fredags tog Marcus med barnen på en utflykt i skogen. De såg en orm och ett rådjur!

003

Robin!

027

035

Ellen har av någon anledning blivit väldigt rädd för att bada. Idag fick hon stå bredvid i sin badrock och titta när Alfred badade. Hon var väldigt nyfiken och plaskade lite från kanten men ville absolut inte gå i. Slutligen lyfte Marcus i henne med badrock och allt och hon förstod nog inte riktigt vad som hände, men det gick bra :-)

047