tisdag 31 mars 2009

lördag 28 mars 2009

Vi drar till fjällen!


Dåligt med uppdateringar på sistone, men jag har inte hunnit... Ikväll har vi packat, jag fattar inte riktigt hur vi ska få plats i bilen, mycket grejer blir det! I morgon åker vi till Tandådalen och kommer hem igen på torsdag. Detta inlägget skriver jag lite hastigt från sängen på mobilen... God natt nu och glöm inte att ställa fram klockan.

tisdag 24 mars 2009

Helgen som gick

I lördags var vi och hälsade på Marcus gamla klasskamrat Tobbe, hans fru Kicki och döttrarna Alde och Nora. De har köpt ett hus i Årsta Havsbad och vi gick en promenad ner till vattnet. Omgivningarna var jättefina och det var en vacker kväll. Marcus fick passa Alfred ordentligt för flera gånger var han på väg att springa rakt ut i vattnet…

På söndagen åkte vi hem till Anna, Peter och Iris och fikade. Iris var så intresserad av Ellen och ville hålla hela tiden :-)

Den här veckan ägnar vi åt lite förberedelser inför fjällen, vi åker på söndag. Vi ska hyra takbox och tänka ut vad vi behöver ta med. Det blir ju liksom lite mer packning med två barn…

Idag var vi en sväng i Sickla med Sylvester och hans familj. Jag köpte ett litet hemarkiv. Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att ta hand om alla papper varje månad, men med mitt nya fina arkiv kanske det blir lite lättare…?

En glad liten tjej! Ellen är vaken mer på dagarna nu och hon ger tydliga svarsleenden när man pratar med henne. När Alfred äter sitter hon på golvet nedanför i sin babysitter och hon kan knappt ta ögonen från sin storebror. När han vänder sig mot henne eller vinkar till henne så blir hon jätteglad!

012 (5)

Alfred har lånat pappas hårvax… Han har haft några riktiga solskensdagar med jättegott humör! Men nu har han blivit förkyld igen med hosta och snuva. Det är väl bara att räkna med, ständiga förkylningar under vinterhalvåret :-(

016 (4)

fredag 20 mars 2009

På Junibacken

Idag var Alfred med sin farmor och Rebecca på Junibacken på Djurgården. Han var lite ledsen i morse och när de kom och hämtade honom, men det gick över fort och han hade uppskattat besöket! När de kom hem satt Alfred i sin vagn och viftade med en flagga och log sitt största leende! Just nu har de tema “Elsa Beskow” på Junibacken och jag måste se till att komma dit innan det är över, för det är nog jättefint!

012 (2)

IMG_2420

013 (2)

018

IMG_2412

IMG_2414

IMG_2416

IMG_2419

011 (2)

torsdag 19 mars 2009

Spårvägsmuséet igen

Alfred tyckte det var så kul när vi var på Spårvägsmuséet förra veckan att vi åkte dit idag igen! Vi fick sällskap av Sylvester och hans mamma och lillasyster.

Killarna klättrade upp på vagnarna, helst de som hade röda band där det stod “ingen påstigning” så att mammorna fick springa efter och jaga dem…

003

Här testar Alfred hur det är att vara tunnelbanechaufför. Ganska avslappnat, tydligen!

009

Här i rollen som busschaufför, kräver lite större koncentration.

012

Här åker jag och killarna tunnelbana. Vi åkte genom en lång tunnel och kom sen fram till Hökarängens t-banestation!

015

Idag var vi också på öppna förskolan för första gången på länge. Alfred gillade att vara där och han satte sig mitt i ringen då det var sångstund. Tyvärr är nästan alla barn yngre än Alfred, för de flesta i hans ålder går på dagis. Än så länge spelar det ju i och för sig ingen roll, de leker inte så mycket med varandra än, mest bredvid.

DSC00508

Lilla gumman Ellen två månader!

005 (5) 

I morgon ska Alfred få åka på utflykt med farmor och Rebecca. De ska ta med honom till Junibacken och det tror jag kan bli riktigt kul! Där finns ju en massa hus att klättra in och leka i och det är riktigt magiskt att åka sagotåget. Jag ska be dem fotografera mycket! Jag ser fram emot en mysig och lugn förmiddag här hemma tillsammans med Ellen! 

måndag 16 mars 2009

Besökshelg

Alfred är fortfarande ganska hängig, det måste vara en kraftig reaktion på sprutan för han har varit dålig i nästan en vecka nu. Han har ingen feber längre, men är väldigt trött och vill bara vara i soffan med mig hela dagarna. Jag får inte gå därifrån för då blir han ledsen. Han sover mer än vanligt också och ikväll upptäckte vi att han fått prickar på magen. Jag hoppas verkligen att det vänder nu! Han var bättre igår, men idag var han hängigare igen…

Vi hade en skön helg med olika besök och vi fick också en del ärenden uträttat!

Här är Mariana och Sanna. De var på besök i Stockholm för att se finalen av melodifestivalen i Globen. Här träffar de Ellen för första gången!

001 (4)

Gustav och Kicki var på besök på lördagen och åt våfflor med oss :-)

007 (4)

Två nakenskrottar morgnar sig i soffan.

023 (3)

Vi köpte en sittvagn åt Alfred. Ibland är han på utflykt utan Ellen och då är det onödigt klumpigt med syskonvagnen. I barnvagnsaffären testade Alfred att åka kickboard, med pappas hjälp.

DSC00500

Vi tog en sväng i Nacka Forum och jag köpte mina första jeans på väldigt väldigt länge. Det känns som att alla mina kläder är från före Alfred och jag ska sakta men säkert byta ut en massa tråkiga gamla plagg :-) Den här roliga skylten stod utanför en affär:

DSC00502

Här har vi tagit en paus i shoppandet för att fylla på i magarna!

DSC00503

Ellen bara sov…

DSC00504

torsdag 12 mars 2009

Vad fort det gick!

Hemma2

Alfred 3, 6, 9, 12, 15 och 18 månader gammal…

onsdag 11 mars 2009

Länge sedan!

Jag vill så gärna blogga och uppdatera ofta, men ibland finns bara inte tiden och dagarna går och nu upptäckte jag att jag inte skrivit något på sex dagar!

Nu är i alla fall mamma här. Hon kom i måndags och åker i morgon. Hon har hjälpt mig mycket, det är skönt att vara två.

Här kommer i alla fall lite bilder med text om vad vi haft för oss sedan sist…

Farfar Lars och fastrarna var här en kväll för att fira Josefin i efterskott. Vi åt en god trerätters middag som Lars fixade.

008 (3)

Fina blommor vi fick av Oscar och Kajsa, mina arbetskamrater som var här en kväll.

007 (3)

I söndags var Christer och Marcus ute och åkte långfärdsskridskor, förmodligen sista turen för säsongen. Under tiden var Lisbeth och Edvin här hemma hos oss så att Alfred och Edvin fick leka. Det var jättetrevligt!

013 (2)

Häromdagen på lekplatsen ramlade Alfred i trappan :-( Han fick några skrapsår och en bula i pannan, men han var jätteduktig! Efter lite tröst, banan och napp var det full fart i gungorna igen!

DSC00488

Och så kom mormor hit! Här med sina yngsta barnbarn!

024

Idag var vi på världens roligaste ställe för 1½-åringar, Stockholms Spårvägsmuseum. Det fanns massor av bussar och spårvagnar från 1900-talets början och fram till idag. Barnen fick klättra in och ut i dem och leka chaufför och konduktör och de kunde prova uniformer om de ville. Dessutom fanns det ett litet tåg som åkte runt i muséet och som Alfred åkte med mormor. Det åkte genom två tunnlar och det var väldigt spännande! Sen kunde man såklart fika också och det var trevligt och billigt och man sa vad man hade köpt i kassan när man gick ut, så allting var väldigt kund- och barnvänligt!

DSC00030

Alfred fick en spruta för en vecka sedan (vaccination) och sköterskan sa att de kunde reagera med prickar och/eller feber i upp till två veckor efteråt. I eftermiddag har Alfreds feber stigit och han har nu ca 39 grader. Han somnade gott i soffan vid halvsju och där ligger han fortfarande… Det är skönt att veta vad det beror på och jag hoppas att det blir kortvarigt!

025  

I morgon åker mamma/mormor hem igen. På fredag kommer Marianne och Eric hit och passar Alfred, Ellen ska på läkarundersökning på BVC och det är skönt att inte ha Alfred med, för det finns så mycket spännande lådor att titta i och undersöka där, så jag hade nog inte kunnat ta till mig det doktorn vill informera om… På fredag kväll kommer Sanna och Mariana hit. De skall se finalen på melodifestivalen på lördag. Det blir jättemysigt att träffas – sist vi sågs var vid lucia!

torsdag 5 mars 2009

Dagarna går...

De senaste dagarna har sett ganska lika ut, lek med Sylvester, sova middag, promenera... Så här kommer några bilder istället för massa text!

007 (2)

Fullkomligt avslappnad!

002 (2)

En annan skön sovställning.

DSC00470

Vaaar är Alfred?

010 (2)

Nämen...

011 (2)

...tittut!

009 (2)  

Igår hade vi besök av mina arbetskamrater Kajsa och Oscar. Vi hade en jättetrevlig kväll med mycket skratt. Härligt! Alfred blev väldigt förtjust i Kajsa och ville gärna sitta i hennes knä.

I morgon har Marcus tagit en semesterdag och skall åka till Tyresö med Alfred. Jag och Ellen ska vara hemma och slappa :-)

måndag 2 mars 2009

Dags för uppdatering

Helgen var rolig och skön och gick som vanligt alldeles för fort! (Jag ser fram emot helgerna för att få avlastning, Marcus ser också fram emot helgerna, men för honom innebär de knappast lugn och ro...) På lördagen åt vi brunch tillsammans med Magnus, Andreas, Christer, Lisbeth och Edvin. Därefter gick vi hit och Alfred och Edvin fick leka med varandra. Det var jättekul att ses igen för det var länge sedan sist...

Idag har jag bara tagit det lugnt med barnen. På förmiddagen var vi på lekplatsen och Alfred åkte rutschkana flera gånger. Han klättrade själv upp för trappan och åkte och jag stod nedanför och tog emot.

Trots att dagarna är ganska lika varandra (och jag tycker ibland att jag drunknar i blöjor och nappflaskor) så går veckorna ganska fort. Nu är det bara tre veckor drygt tills vi åker till fjällen, därefter åker vi till Kungälv över påsk och sen är ju våren här! :-) Det ska bli så skönt att slippa overaller och kängor när man ska gå ut!

I veckan får vi lite olika besök. På onsdag kommer mina arbetskamrater Oscar och Kajsa hit och på torsdag kommer farfar Lars och fastrarna! Trevligt! Jag hoppas också att vi ska träffa Sylvester med familj någonting.

I fredags var vi och fikade med Sylvester med familj. Killarna tyckte det var roligt (och gott) och småsyrrorna bara sov hela tiden så att mammorna kunde sitta och babbla...

DSC00456

Dubbelmorsan med sina skatter!

002

Här sovs det middag...

013

...på lite olika håll.

015

Alfred läste Kungälv-Posten med stort intresse till middagen idag. Han verkade väldigt intresserad av vad som ska hända med Kongahällatomten.

019