onsdag 29 oktober 2008

God natt


Alfred ligger så sött i sin säng och sover...

lördag 25 oktober 2008

På väg


Vi kom iväg vid nio i morse och Alfred har varit jätteduktig i bilen! Nu är det inte så långt kvar och han sover så gott!

fredag 24 oktober 2008

Stressig vecka, men nu äntligen lov!

Alla jobb har ju sina perioder med mer eller mindre att göra och som lärare är det nog som intensivast inför utvecklingssamtalen och vid betygssättning. Vi har utvecklingssamtal med eleverna veckan efter höstlovet och den här veckan har vi jobbat med att skriva omdömen om alla de elever vi undervisar. De elever som riskerar att inte få G ska dessutom få en "ämnesplan" med vad de behöver åtgärda för att nå målen. Det är ganska kul, men väldigt tidskrävande! I alla fall om man vill skriva lite utförligt och uppmuntrande till varje elev. Men nu är det klart och det är höstlov! Så skönt!

I morgon åker vi till Kungälv. Vi har inte varit nere sen i somras och jag har längtat! Det ska bli så skönt att vara ledig och få vara med Alfred mer på dagarna. Sen ser jag så fram emot att få umgås med vänner och familj, och se hur det går framåt på Rörtången. Dessutom tänkte jag gå och bada med Alfred någon dag och så har jag ju bokat tid för klippning och färgning.

Marcus och Alfred har haft en bra vecka här hemma. Igår var de på svamputflykt i skogen med Christer och Edvin:

015

016

Detta blev skörden. Massor av trattkantareller som nu ligger på tork. Det är så gott i soppor och såser!

028 (2)

Alfred provar sina gummistövlar. De åker lätt av, men snart borde de passa perfekt!

009

Det finns inget mer avslappnat än ett sovande barn!

006

Kvällsbadet ikväll. Marcus är och träffar några gamla klasskamrater, så det är "du och jag, Alfred" ikväll. Han har blivit lite pappig på sista tiden (inte så konstigt eftersom han träffar Marcus så mycket), och han har varit ledsen när Marcus har varit borta, men ikväll gick det jättebra och jag dög också! :-)

031     

Nu blir det inget bloggande på en vecka, men jag ska lägga upp bilder när vi kommer hem igen!

PS. En liten rolig händelse: Idag kunde lärare och elever klä ut sig, vi firade lite Halloween i skolan. Mina elever tyckte att jag skulle vara pumpa, det räckte ju att jag tog på mig nåt orange...

lördag 18 oktober 2008

Personalfest!

Ja, igår var det personalfest med alla mina roliga kollegor! Vi var i källaren på en grekisk restaurang på Söder, så det var nära och bra för mig. Vi åt jättegod mat och kvällen bjöd på många skratt, särskilt då RWS Awards delades ut i olika kategorier. Jag fick pris som "Mest hormonell" - förstår inte vad de menar! :-)

Jag och Lotten.

003

Fina tjejerna Anna och Anneli.

007

Mitt fina placeringskort...

020

Naturligtvis en bild på Alfred också!

025 (2)

DN:s språkspalt på lördagarna är alltid lika intressant att läsa. Idag handlade det om motsägelser i språket. Man säger ju att man jobbar i uppförsbacke när något är tungt och jobbigt och att det är nerförsbacke när man har flyt och allt känns enkelt. När någonting går utför däremot så går det åt skogen. Intressant!

torsdag 16 oktober 2008

Var är Sten Nordin?

Börjar med en liten film som Marcus tog på Alfred idag:

Den är roligast om man har ljud, men annars låter det ungefär så här:

Marcus: Var är Sten Nordin?
Alfred: Dä!
Marcus: Nej, var är Sten Nordin?
Alfred: Dä!
Marcus: Alfred, vaaar är Sten Nordin?
Alfred: Dä!
Marcus: Ja, där är han! Vad duktig du är!

I söndags var vi ute och promenerade på Djurgården. Det var helt underbart höstväder och vi kunde till och med sitta utomhus och fika medan Alfred sov i sin vagn...

Vid Djurgårdsbrunnskanalen

004

På höstpromenad

007

Alfred vilar i gröngräset

008

Fika vid Blockhusudden

009

Praktiskt med ett eget avlastningsbord!

002

Alfred är lite sjuk. Igår hade han 38,9 på kvällen och han har varit lite hängig idag också så han och Marcus har varit inne mest. Han är väldigt duktig ändå och vill gärna sitta i knät i soffan och titta i en bok. Det har han inte så ofta tålamod med annars, så det är ganska mysigt.

onsdag 15 oktober 2008

Patrik 1,5

Igår var Marcus och jag på bio och såg "Patrik 1,5": http://www.sf.se/bio/Booking?cmd=listFilms&film=16002582 Det höll på att sluta i katastrof redan innan det börjat. Vi hade bokat biljetter hemifrån och jag betalade dem med mitt kort. När vi sen gick tog jag inte med mig min plånbok för jag ville slippa väska och hade inga fickor. När vi kom fram insåg jag att man var tvungen att ha stoppa in sitt kort i automaten för att få ut biljetterna!!! Hjälp! Inte hann vi åka hem igen och hämta det heller... Men som tur var gick det bra att jag ringde hem till Josefin som var barnvakt och fick mitt kortnummer. Tjejen i kassan hade ett väldigt tålamod, vilket var mer än man kunde säga om kunderna bakom mig i kassan...

Men i alla fall, filmen var jättebra och mysig! Jag var lite skeptisk innan till hur de skulle få ihop det hela på ett seriöst sätt, för man förstod ju att det skulle sluta "lyckligt". Men det blev en jättebra historia.

Efter bion kollade vi med Rebecca och Josefin om det gick bra hemma och det gjorde det, så vi gick och tog en hamburgare också efteråt. Det var en helmysig kväll!

Den här veckan känns lite jobbig på jobbet. Det är tidiga morgnar då det fortfarande är mörkt när jag åker till jobbet och intensiva dagar. Eleverna verkar lite skoltrötta och jag också... När jag väl är på jobbet är det jättekul, men jag känner mig trött. Det bästa med att vara lärare är att när man känner så är det aldrig långt kvar till ett lov :-) Så en arbetsvecka till och sen är det höstlov med en vecka i Kungälv och på Rörtången. Det ser jag fram emot jättemycket! Och på fredag är det personalfest på en grekisk restaurang på Söder, det ska också bli jättekul!

tisdag 14 oktober 2008

The good old 80's

Mina elever i nian har fått ett arbete av mig. De skall planera en fest med allt vad det innebär. De skall göra budget, planera recept, provlaga och skriva inköpslista. De får gärna ha ett tema på festen och en av killarna vill ha "tema 80-tal". Han frågade mig: "Du som levde då, vad åt man egentligen på 80-talet?" 80-talet för dem är som 60-talet för mig...

Jag sa att man brukade kalla allt med ananas i för någonting med "Hawaii" och man gjorde päronhalvor i ugn med after eight på. Sen kom jag inte på nåt mer riktigt typiskt för 80-talet. Hjälp mig att minnas! :-)

lördag 11 oktober 2008

Helg igen!

Äntligen lördag! Somnade till Idol i soffan igår (som vanligt) och fick sovmorgon till kvart i åtta i morse då Alfred vaknade, så jag känner mig riktigt utvilad! :-) Vi har inga direkta planer för helgen än och det känns rätt skönt. Men ett besök på biblioteket ska jag försöka få in idag. Jag har precis läst ut min bok: "Ostindiefararen" av Jan Mårtenson.

9170012997

Jan Mårtenson brukar ju skriva om sin antikvaruhandlade Johan Homan och den här berättelsen handlade om hans farfars farfar Johan Sebastian Homan som var skeppspräst på "Kanton" - en av ostinidiefararna på 1700-talet. Läsvärd!

 

Häromdagen när Marcus och Alfred kom hem efter en promenad kröp Alfred in i köket och hittade ett nytt spännande gömställe...

022

Tittut!

024

Igår åkte de till Tyresö på förmiddagen och jag åkte ut efter jobbet. Rebecca hade gjort en fantastiskt god höstmiddag; smördegsknyten med trattkantarellfyllning och tomatsoppa.

Här binder faster en höstkrans till Alfred

029

032

Och slutligen - en bild där Alfred INTE är med - det är en ovanlighet det senaste året!

039

torsdag 9 oktober 2008

Fisk


Blir det i hemkunskapen idag. Så här mysigt är det när det är dags att äta!

måndag 6 oktober 2008

Smått och gott från de senaste dagarna

Att klättra upp i diskmaskinen är ju spännande!

DSC00179

Sagostund i soffan med mamma. Favoritboken är just nu "Bä bä vita lamm" som Alfred fick i födelsedagspresent av Iris.

DSC00182

Alfreds vanliga stil vid matbordet.

DSC00185

Vi har precis kommit hem från en utsökt god och trevlig middag hos Lisbeth, Christer och Edvin. Edvin hade en massa roliga leksaker, tyckte Alfred!

DSC00188

DSC00190

lördag 4 oktober 2008

Fredagsmys och skogspromenad

Igår var Rebecca och Josefin här på kvällen. Vi åt tacos tillsammans och sen slappade vi i soffan framför tv:n. Vi såg på idol, men jag somnade innan utröstningen och gick och la mig vid halvtio... Men det var en väldigt skön kväll!

DSC00163

Idag har vi varit ute och gått i skogen med Anna, Peter och Iris. Vi åkte till Hellasgården som ligger ganska nära och vi hade picknick vid sjön. Det var jätteskönt väder och vi hade mysigt, men Alfred ville hela tiden krypa ner till sjön och hade vi inte hållt i honom ordentligt så hade han nog badat!

DSC00172

Lilla Iris!

DSC00174 

Alfred med fönsterskrapan i högsta hugg!

DSC00165

torsdag 2 oktober 2008

Farbrorsbesök

Idag hade vi besök av mina farbröder Ragnar och Olle. De var uppe i Stockholm bara över dagen, det var kul att de hann komma hem till oss en stund!

DSC00160

DSC00161

Den här veckan har varit ganska lugn på jobbet i och med att 9:orna är ute på prao. Det innebär ju att man är tillgänglig för att vikariera om någon är sjuk och om man inte har någon egen lektion. Så i morgon ska jag vikariera i NO i en 6:eklass. Det ska bli lite spännande - jag kanske kan lära mig nåt ;-)

Nu är det snart helg igen och vi har ingenting direkt planerat. Det känns väldigt skönt!

Längtar


Jag längtar till jul! Då vi får vara lediga tillsammans i familjen i tre veckor! Då det är mörkt och ruggigt ute, men mysigt och levande ljus inne! Då man smusslar med hemliga julklappar och bakar julgodis som sprider en ljuvlig doft hemma! Jag vill ge Alfred lite av den där magiska julkänslan som jag själv fick när jag var liten (och stor...).

Det tråkiga är bara att jag tror det är helt omöjligt för oss att ha julgran i år! Alfred skulle springa fram och välta den med en gång... Kanske man kan kompromissa och ha en liten uppe på ett bord eller så?

PS. Grattis till Alfred som har namnsdag idag - det är Love!

onsdag 1 oktober 2008

Full fart på Öppnis

Idag har jag varit kompledig på förmiddagen. Marcus jobb har en tredagarskickoff och Marcus åkte med dem igår eftermiddags och kom hem i morse. De hade en nattaktivitet så nu ligger han och sover och Alfred och jag har varit på Öppna Förskolan. Det var 1-årsjubileum med tårta och massor av barn. Alfred trivdes som fisken i vattnet och det var verkligen full aktivitet!

 

"Nu vill jag ha den - flytta på dig!"

DSC00149

"Yes! Nu är den min!"

DSC00152

"En korv med bröd endast ketchup!"

DSC00158

En spis där man FICK öppna luckan och vrida på knapparna hur mycket man ville!

DSC00159